Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ravintola Robusto: Jykevää tunnelmaa ja juurevaa ruokaa

Ravintola Robusto: Jykevää tunnelmaa ja juurevaa ruokaa

Kun astuu sisään Helsingin ravintola Robustoon, aistii heti jotain erityistä. Tunnelma on lämmin, mutta samalla jykevä, samaan aikaan moderni ja kuitenkin jostain menneestä tuttu ja täynnä tarinoita. Istun pöydän ääressä keittiömestari Kari Kape Aihisen kanssa, kun hän kertoo ravintolan tarinan.


Ravintola Robusto kuvaa omistajiensa Kari Aihisen ja Olli Kolun jykevää perusluonnetta.

Näin syntyi Ravintola Robusto

- Robuston syntytarina alkoi oikeastaan koronasta, Aihinen aloittaa. Oli aikaa suunnitella, ja me halusimme yhtiökumppanini Olli Kolun kanssa palata juurillemme. Halusimme ravintolan, joka olisi aidosti meidän oma, missä asioista päätämme vain me.

Ja niin syntyi Robusto -ravintola, jonka nimi kuvaa paitsi ravintolan rehellisen rouheaa ja klassista tyyliä, myös omistajiensa Aihisen ja Kolun omaa, jykevää perusluonnetta.

- Tämä tila on Robusto - jykevä, Aihinen kuvailee. Täällä on huikea huonekorkeus, isot ikkunat, kiveä ja betonia ja silti tila on täynnä tunnelmaa.

Robuston seinillä näkyy taideteoksia, jotka ovat omistajan hyvän ystävän ja ’kummisedän’, Ari Tolppasen, kuratoimia. Taide luo ravintolaan omanlaisensa tunnelman, joka täydentää ruokakokemuksen.


Ravintola Robuston astiavalinnat ovat klassisen valkoisia ja sisustuksesta löytyy paljon taidetta.

Astiat antavat ruoan puhua puolestaan

Mitä ruokaa Robustosta sitten saa? Aihinen kuvailee listaa hallituksi ja lyhyeksi, klassisilla raaka-aineilla ja omalla kärjellä höystettynä. Erityisesti mainitsemisen arvoinen on selleripihvi, jonka suosio on noussut Helsingin Sanomien arvioin ansiosta huippuunsa.

- Meillä on sellainen ei kompromisseja-lista, Aihinen naurahtaa. Lista on hallittu ja lyhyt. Tehdään vähemmän mutta paremmin.

Myöskään astioiden valinnassa Aihinen ei tee kompromisseja. Hän kertoo luottavansa E.Ahlströmin Virva Hyykoskeen, joka on auttanut kaikessa astioihin liittyvässä jo useammassa Aihisen ja Kolun ravintolaprojektissa. Aihinen korostaa, että hänelle on tärkeää tehdä kauppaa oikeanlaisten ja hyvien ihmisten kanssa. Lisäksi E.Ahlström tarjoaa kaiken tarvittavan saman katon alta – astioista ja keittiövälineistä kalusteisiin ja työvaatteisiin.

- Olen tehnyt Kapen ja Ollin kanssa töitä jo vuodesta 2008 asti. Meillä on ollut hyvää ja toimivaa yhteistyötä aina. Robustoon valittiin valkoista klassista astiastoa, jossa sai kuitenkin olla jokin erikoisuus. Mutta tärkeää oli, että lautanen antaa ruoan loistaa. Virva kertoo ja jatkaa, ”Kaikki sujui tässä projektissa todella jouhevasti ja helposti. Oikeastaan vain juomalasi vaihtui useampaan kertaan. Lopulta lasi oli jo valittu, kun Kape ja Olli tulivat vielä kerran meidän E.Ahlströmin Creative Studiolle palaveriin, ja olin kattanut pöytään kauniit meripihkan väriset juomalasit. Kape sanoi heti, että haluan nämä lasit meille Robustoon ja niin nekin sitten vielä ehdittiin vaihtamaan.

Työvaatteet luovat joukkuehenkeä

Myös työvaatteiden merkitys on Aihiselle suuri. Hän haluaa, että koko Robusto-joukkue pukeutuu yhtenäisesti ja tyylikkäästi. Samanlaiset työvaatteet luovat yhteishenkeä ja korostavat ammatti-identiteettiä.

- Työasu on tärkeä osa ammatillista itsetuntoa, Aihinen sanoo. Se luo sen koko työfiiliksen.

- Robuston työvaatteissa on se erikoisuus, että ne on valittu siten, että jokainen osa työasusta oli paras mahdollinen, eli lähes kaikki osat ovat eri toimittajilta. Tämä ei suinkaan ollut mikään haaste, olen itsekin sitä mieltä, että työasun on oltava käyttäjän yllä täydellinen. Virva avaa työasujen suunnitteluprosessia.

Kape jatkaa:

- Työvaateiden kanssa kävi yksi hauska juttu. Olimme jo tehneet vaatevalinnat ja lähdimme E.Ahlströmiltä lounaalle. Yhtäkkiä Virva soittaa meille perään, että tulkaapa takaisin, tänne taisi juuri tulla sellaiset uuden tavarantoimittajan housut, jotka te haluatte sinne Robustoon. Niinhän siinä tosiaan kävi, että menimme takaisin, sovitin housut heti eteisessä ja siitä sitten tehtiin saman tien tilaukseen muutos. Tämä on juuri sitä asiakaspalvelua, mistä E.Ahlströmin ja Virvan kanssa työskentelyssä pidän.


Ravintola Robuston tavoitteena on juurtua klassikkoravintolaksi Helsinkiin.

Uusi klassikko

Aihinen kertoo odottavansa Robuston tulevaisuudelta kolmea K:ta kestävyyttä, kannattavuutta ja kiinnostavuutta. Hän toivoo, että ravintolasta tulee klassikko, joka säilyy suosittuna vielä vuosienkin päästä. Tärkeintä hänelle kuitenkin on, että henkilökunta voi hyvin.

- Jos pystyn pitämään hyvän henkilökunnan töissä ja ylläpitämään sitä hyvää työilmapiiriä, en näe mitään estettä sille, että Robustosta tulisi klassikkoravintola Helsinkiin, Aihinen toteaa lopuksi hymyillen.

Ravintola Robusto on paikka, jossa yhdistyvät juureva ruoka, tunnelmallinen sisustus ja yhteisöllinen ilmapiiri. Se on enemmän kuin vain ravintola - se on kokemus, joka jättää jäljen mieleen ja sydämeen.

Kopioi Ravintola Robuston tyyli

Robustoon valittiin valkoista klassista astiastoa, jossa sai kuitenkin olla jokin erikoisuus. Mutta tärkeää oli, että lautanen antaa ruoan loistaa.

Kotikokkaaja, osta tuotteet kuluttajakaupastamme.Tutustu Ravintola Robustoon

Lue lisää juurevan, ajattoman ja aidon ruoan Ravintola Robustosta.


Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: Ravintola Robusto


Toggle Nav
Ostoskori