Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Juomatrendit: käsityötä ja näyttävyyttä


Ravintolamaailmasta tutuiksi tulleet trendit näkyvät myös juomissa. Baaripuolella puhutaan nyt paljon vastuullisuudesta, lähituotannosta ja sesongeista. Tasokas baari huomioi myös asiakkaat, jotka haluavat nauttia juomistaan ilman alkoholia. 


Alusta asti itse

Artesaaniajattelun mukaisesti baareissa tehdään siirapit, etikat, jopa tonic-vedet itse. Juomia suunnitellaan sesonkien mukaan ja baari voi kehittää oman vodkan tai ginin yhteistyössä lähitislaamonsa kanssa. Juomien raaka-aineina loistavat myös kotimaiset marjat sekä villiyrtit. 

Maailmanlaajuisista juomatrendeistä meille ovat rantautuneet muun muassa inkiväärillä maustetut juomat ja shotit sekä kombucha ja mocktailit. 

Tasokas baari valmistaa mocktailit samalla pieteetillä kuin muutkin juomasekoitukset ja tarjoaa ne asiaankuuluvista drinkkilaseista. Lisää näyttävyyttä saat tarjoilemalla juoman pallomaisesta gin tonic-lasista tai isommasta grogilasista. Ne sopivat myös jääteen ja kombuchan tarjoiluun.

Koristeet näkyville

Drinkit koristellaan nyt marjoilla, hedelmillä ja muilla syötävillä koristeilla kertakäyttöisten muovikoristeiden ja glitterien sijaan. Koristeet voivat olla myös osa baaritiskin somistusta, jolloin baari hankkii baaritarvikkeisiinsa esimerkiksi lasipurkkeja. Erilaiset juomien viimeistelyyn tarkoitetut pienet bitteri- ja suihkupullot viimeistelevät kokonaisuuden.

Vastuullisuus esille

Muovin ja kertakäyttötuotteiden vähentämisen voi helpoimmin aloittaa pilleistä. Pillien materiaalit ovat vaihtuneet lasiin, teräkseen ja bambuun. Uudelleenkäytettäviä, joko käsin harjalla tai koneella pestäviä tuotteita löytyy sekä pitkinä että lyhyempinä versioina. Jopa täysin luonnonmateriaalista valmistettu bambupilli kestää noin 150 pesukertaa.

Tyylikäs drinkkilasi viimeistelee juoman

Kuten hyvän annoksen, pitää laadukkaan cocktailinkin puhutella kaikkia aisteja. Drinkkilasit tukevat baarin tyyliä ja omaa drinkkilistaa. 

Drinkkilasitrendeissä on kuunneltu baarimestareita: kristallihiontaa ja värillistä lasia käytetään nyt hillitymmin - lasin alaosassa tai pienissä yksityiskohdissa. Kirkkaissa laseissa juomien värit ja rakenteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.  Ilmassa on myös pientä romantiikkaa ja muotojen pyöristymistä.  Se näkyy hyvin pinottavissa laseissamme, joissa aiemmin ulkopuolella sijainnut kantti on siirretty lasin sisäpuolelle. Lopputulos on varsin elegantti käytännöllisyyden siitä kärsimättä. 

Trendikkäät messinkiset ja tummanpuhuvat gun metalliset välineet lisäävät näyttävyyttä baaritiskillä. 

Baaritarvikkeet päivitykseen

Kun työpiste ja baaritarvikkeet ovat kunnossa, jää ammattilaisille enemmän aikaa asiakaspalveluun. 

Hyvin varustellun baarin tarvikkeista löytyvät:

  • Sekoituslasi, cocktail-lusikka, shakereitä, siivilät, viinamitat, blenderi, yhden käden sitruspuristin
  • Bitteri- ja suihkupullot, pipetit, pinsetit ja jääpalapihdit
  • Työlauta, hyvä veitsi, pieni raastin, koristeille laatikot ja purkit ja kitkapintaiset tarjottimet
  • Baarin tyyliin sopiva lasivalikoima

Valikoimamme cocktail- ja drinkkilasit löydät täältä.

Toggle Nav
Ostoskori