Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

CT-Ravintolat


E.Ahlström taikoo asiakkaan unelmat todeksi

Carola ja Tero Sintosen ravintolat ovat hallinneet Turun katukuvaa jo yli 20 vuoden ajan. Viimeisen viiden vuoden aikana pariskunta on avannut viisi uutta ravintolaa, joista jokainen on koottu yhteistyössä E.Ahlströmin tunnelmataikureiden kanssa.


Ravintola Agnes on CT-Ravintoloiden uusin ravintola. Se avattiin heinäkuussa 2022 Turun Kauppatorille, yhteen lasipaviljongeista. Carola ja Tero Sintonen toivoivat ravintolan ilmeeseen Tukholmasta tuttua fiilistä ja ruokaan ranskalaistyyppisiä vivahteita.


Turun keskusta on täynnä hienoja ravintoloita. Lähes jokaiselta kadulta löytyy upeita ja uniikkeja paikkoja, jotka houkuttelevat asiakkaita sisään viinilasilliselle, lounaalle tai pidemmälle illalliselle. Useat näistä ravintoloista ovat CT-Ravintoloiden omistuksessa. Carola ja Tero Sintosella on Turussa ja Nauvossa kahdeksan ravintolaa, joista jokaisen avaamisessa tai freesaamisessa E.Ahlström on ollut jollakin tavalla mukana.

Kaikki alkoi vuosia sitten horeca-alan ammattilaisille suunnatuilta Gastro-messuilta, jossa Carola tutustui ensimmäistä kertaa E.Ahlströmin osastoon ja tuotevalikoimaan. Hän alkoi tutkia yritystä lisää ja löysi sen valikoimasta paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja ravintoloiden sisustukseen ja somistamiseen.

- Turussa markkinoita hallitsee toinen toimija, ja heidän tyylinsä alkoi olla jo aika tunnistettava. Halusimme erottua massasta ja näin aloitimme yhteistyön E.Ahlströmin kanssa vuonna 2017, Carola Sintonen kertoo.


Ravintola Nooa sijaitsee paraatipaikalla Turun vierasvenesatamassa. Se avattiin toukokuussa 2017. E. Ahlström toimitti ravintolaan lähes kaikki irtokalusteet, valaisimet, terassien ulkokalusteet sekä astiat.

Inspiraatiota maailman metropoleista

Ensimmäisenä isona yhteisenä projektina toteutettiin ravintola Nooa. Se sijaitsee Turun vierasvenesatamassa, ja on ollut avaamisestaan asti yksi Turun suosituimmista ruokaravintoloista. E.Ahlström toimitti ravintolaan lähes kaikki huonekalut, terassikalusteet, keittiövälineet ja astiastot. Carolan visiot todeksi taikoi E.Ahlströmin myyntipäällikkö Maria Sburatura, joka on ollut pariskunnan apuna jokaisessa uudessa projektissa.

- Maria on meidän luottopakkimme. Hän nappaa aina heti kiinni ideoistamme, ja kaivaa maailmalta juuri ne meille sopivat kalusteet. Hänen kanssaan on helppo toimia, Carola kiittelee.

Sintoset etsivät inspiraatiota ravintoloihinsa maailmalta. He matkustelevat paljon, erityisesti Euroopassa ja Pohjoismaissa. Reissuilla he käyvät aina uusissa ravintoloissa, joiden jälkeen puhelimet ovat täynnä inspiraatiokuvia. Carola kokoaa niistä moodboardeja, joiden pohjalta Maria alkaa etsiä vaihtoehtoja. E.Ahlströmillä on noin 400 päämiestä, joten valinnanvaraa löytyy ja lähes poikkeuksetta löydetään juuri ne täydelliset kalusteet ja valaisimet asiakkaan tarpeisiin.

- Tehtäväni on kehittää ja tuotteistaa Carolan ideoita eteenpäin. Välillä hommat menevät maaliin kuin junan vessa, välillä joudumme vääntämäänkin. Carola osaa haastaa hyvällä tavalla, se on tämän työn suola. On hyvä päästä itsekin välillä epämukavuusalueelle, Maria miettii.

Ravintoloiden astia- ja keittiövälinevalinnoista vastaa CT-Ravintoloiden keittiömestari Simo Hallikainen. Hän tekee yhteistyötä E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Virva Hyykosken kanssa, joka vastaa myös työvaatteista. Simo saapuu usein Helsinkiin E.Ahlströmin Creative Studiolle, jossa Virva esittelee mallit aina livenä. Lopulliset valinnat saadaan tehtyä parissa tunnissa.

- Olen ollut tyytyväinen E.Ahlströmin valikoimaan, ja Virvan avustuksella olemme löytäneet aina meille täydellisesti sopivat astiat. Yhteistyömme sujuu saumattomasti ja ymmärrämme toisiamme hyvin. Käyn aina paikan päällä katsomassa valikoiman, sillä mielestäni on tärkeää nähdä astiat livenä, Simo kertoo.

- On ihana tehdä töitä ihmisten kanssa, joilla on sama intohimo. Toivon, että oma innostuksemme heijastuu aina myös asiakkaaseen, Virva jatkaa.


Nooassa on käytössä astioita esimerkiksi Churchillin, Seraxin, Revolin ja Dudsonin valikoimista. Kauniit kulhot löytyivät Churchillin ja Seraxin valikoimasta ja lautanen Dudsonilta. Ruokailuvälineet ovat Pintinoxin Casali Stonewashed -sarjaa. 


Astioita ja kalusteita ajan hengessä

Sintoset pitävät E.Ahlströmin vahvuutena monipuolista valikoimaa ja uudistumiskyvykkyyttä. Saman katon alta löytyvät niin kalusteet, sisustusesineet, työvaatteet kuin astiatkin, jotka ovat ajan hengen mukaisia. Vahvuuksiin kuuluu myös osaava henkilökunta, joka saa heti kiinni hulluistakin ideoista.

- Ensimmäisissä projekteissa etsimme itse kaikki kalusteet ja astiat, mutta siihen meni tuhottomasti aikaa ja vaivaa. Homma tuntui tosi raskaalta. Ammattilaisilla on täydelliset verkostot, emmekä voisi enää kuvitella tekevämme tätä työtä itse, Tero sanoo.

Suomessa ravintoloiden asiakkaat ovat kiinnostuneita paitsi tarjottavasta ruoasta ja raaka-aineista myös astioista, joista ne tarjoillaan. Kiinnostusta herättävät myös kalusteet, tekstiilit ja valaisimet. CT-Ravintoloiden henkilökunta saa vastata kysymyksiin niiden hankintapaikoista useamman kerran viikossa. E.Ahlströmin osalta kuluttajien käytössä on verkkokauppa, josta löytyy laajasti niin kaluste- kuin astiavaihtoehtojakin. Oman lempiravintolan astioiden hankkiminen omaan kotikeittiöön saattaa siis olla hyvinkin mahdollista.


Kopioi CT-Ravintoloiden tyyli

Keittiömestari Simo Hallikainen valitsi ravintola Agnekseen astiat yhdessä Virva Hyyskosken kanssa. E. Ahlströmiltä löytyi heti täydelliset vaihtoehdot: Bauscherin Mozart-astiat, Arcorocin Arcadie-juomalasi, Pintinoxin Settecento- ja Settecento Stonewashed-aterimet, De Buyerin suolamyllyt

Ravintola Nooa sijaitsee paraatipaikalla Turun vierasvenesatamassa. Se avattiin toukokuussa 2017. E. Ahlström toimitti ravintolaan lähes kaikki irtokalusteet, valaisimet, terassien ulkokalusteet sekä astiat: Churchillin Raku- ja Dudsonin Harvest-astiat, Pintinoxin Casali Stonewashed-aterimet, Arcorocin Stack Up-juomalasi ja Chef & Sommelierin Sequence-viinilasit

Turun keskustan ytimessä sijaitseva Fontana on kaupunkilaisten yhteinen olohuone. Se on Sintosten ensimmäinen ravintola, joka toimii myös kahvilana. Fontanan sisustuksen on suunnitellut Schauman Arkkitehdit. Tämän suunnitelman pohjalta E.Ahlströmin projektisisustamisen tunnelmataikurit toteuttivat sisustuksen. Kokonaisuuteen kuului heille räätälöidyt irto- ja kiintokalusteet, sekä valaisimet.


Toggle Nav
Ostoskori