Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Boulevard


Sylvester Soisalo, ravintoloitsija

Ravintola Boulevard, Helsinki

SW-Restaurantsin perustaminen ja Boulevardin avaaminen viime joulukuussa oli eräänlainen kotiinpaluu. Samoissa tiloissa sijainnut Boulevard Social oli ensimmäinen työpaikkani Helsingissä, kun aloittelin uraani noin kymmenen vuotta sitten. Tomi Björkin ja Matti Wikbergin suojista tieni vei vuosiksi huippukeittiöihin ulkomaille, muun muassa Gordon Ramseylle Lontooseen ja Münchenin EssZimmeriin. Michelin-ravintoloissa vietetyt vuodet opettivat paljon, ja samalla syttyi intohimo laadukkaisiin, tuoreisiin kaloihin ja äyriäisiin sekä klassisen kalaravintolan konseptiin.

Yhteys Mattiin säilyi läpi vuosien. Ja kun eteen tuli mahdollisuus avata yhteinen ravintola tähän sijaintiin... olisi ollut hullua kieltäytyä!Kunnioitamme Boulevardissa klassisia ruoanvalmistusmenetelmiä. Emme vakuumikypsennä tai käytä keijupölyä, vaan ajatuksemme on ennemminkin linjalla "kaasuliesi ja iso kattila" eli paistamme, höyrytämme, friteeraamme ja confaamme. Kalat, äyriäiset ja simpukat tulevat pääsääntöisesti Lofoottien ja Pohjois-Euroopan väliltä kotimaista tarjontaa unohtamatta, ja ovat kalastettu siimalla ja verkolla taikka vastuullisesti kasvatettuja.

Tämä kaupunki tarvitsee pysyvyyttä ja eleganssia. Ravintoloita, joiden konsepti kestää aikaa. Me olemme tehneet kaikki päätökset pitkällä tähtäimellä. Kun katson tätä ravintolaa, sen paneeliseinä, samettisohvia, pyöreitä pöytiä, pikku baaria, valkoisia pöytäliinoja ja astioita, niin pystyn hyvin kuvittelemaan kaiken 30 vuoden päähän - tyylikkäästi patinoituneena, mutta edelleen yhtä upeana ja ajattoman kuin nyt.

3 kohokohtaa Boulevardista

  • Sisustus ja tunnelma ovat enemmän kuin kohdillaan.
  • Tiimi, totta kai! On ollut hienoa huomata, että monet aiemmin kanssani työskennelleet tulivat mielellään SW-ravintoloihin.
  • Ja sitten tietenkin ruoka. No, se on ihan h******n hyvää! Pelkistäminen vaatii taitoa, koska silloin huomio todella kiinnittyy siihen, mitä lautasella on.

Näissä samoissa pitkän tähtäimen tunnelmissa lähdimme etsimään Boulevardiin sopivaa astiavalikoimaa. E.Ahlström oli isossa roolissa jo silloin, kun uuditimme edellisen työpaikkani Palacen kattausta. Tykkään siitä, että voin tulla paikan päälle hypistelemään, sillä astioissakin pitää olla se oikea fiilis. Palvelu on aina tosi henkilökohtaista ja Virva käyttää paljon aikaa ja energiaa siihen, että tarjolla on monenlaista juttua, jota olen toivonut. Makea homma on myös Creative studion valopiste, jossa astioita tai vaikka koko kattausta voi tutkia ravintolamaisissa valo-olosuhteissa.

Olen aina ollut tarkka yksityiskohdista ja siitä, että valitut astiat ovat linjassa ruoan ja tunnelman kanssa. Boulevardin kattauksessa käytetään vain valkoista, lasia ja hopeaa. Se riittää.


Tunnelmataikuri työssään

Boulevard - elegantti ja tyylikäs kokonaisuus

Virva Hyykoski, avainasiakaspäällikkö, E.Ahlström

  • Kun Sylvester esitteli Boulevardin konseptin, niin ajatuksiini nousivat hetket ravintolasta, jossa kaikki toimii kuin tanssi ja asiakkaan tehtävä on vain nauttia. On valkoiset pöytäliinat ja kangasservetit, puheensorinaa ja erinomaisesti valmistettua ruokaa. Tunnelman viimeistelee elegantti ja tyylikäs kattaus, jossa pienimmätkin yksityiskohdat ja astioiden muotokieli on hiottu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.
  • Klassisen kattauksen tunnelma taiottiin esiin Schönwaldin upeilla, luunvalkoisilla Delight-sarjan lautasilla, vadeilla ja keittokulhoilla. Materiaalina niissä on uusi saksalainen Noble China, joka on hyvin ohutta, kevyttä posliinia. Se on mullistavan kovaa ja kestävyydeltään ensiluokkaista, eikä naarmuunnu helposti.
  • Myös aterimet valittiin pieteetillä: ihan joka ravintolan aterinsetistä ei löydy kalaveistä, kastikelusikkaa tai hummerihaarukkaa. Koronan mukanaan tuomien toimitushaasteiden myötä ne valittiin kolmen eri tehtaan valikoimista, mutta ovat hyvä esimerkki siitä, mitä loppuun asti mietityllä kokonaisuudella tarkoitetaan, kun eroa ei juurikaan huomaa.

 

www.boulevard.fi

Teksti: Kati Laszka

Kuvat: Tuukka Koski ja Kati Laszka


Toggle Nav
Ostoskori