Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Gastrogrill Muré


Teemu Boman, keittiöpäällikkö

Gastrogrill Muré, Helsinki


Olen aina ollut kiinnostunut lihasta raaka-aineena. Sesongit ja kotimaisuus ovat myös tärkeitä. Gastrogrill Murén konseptissa on paljon uutta ajatusta ja näkökulmaa suomalaisen lihan tuottajista, kasvatuksesta ja käsittelystä aina mureuttamiseen ja tarjoiluun asti. Olen saanut itsellenikin paljon lisää tietoa ja osaamista lihan makuun, ominaisuuksiin ja käsittelyyn liittyen.


Inspiraatio ja innostus

  • Käytännöllisyys, käsityö ja visuaalisuus ohjaavat minua työssäni. Pyrin tekemään asiat mahdollisimman hyvin.
  • Käytän edelleen joitakin tekniikoita ja valmistustapoja, jotka opin vuosia sitten Petteri Luodolta. Hänen kokkaamisessaan on myös pientä leikkimielisyyttä ja laatikon ulkopuolelta ajattelua, joka innostaa.
  • Nyt kun itse elää lapsiperhearkea liian vähillä yöunilla, niin osaan arvostaa yhä enemmän äitiäni. Kahdesta työstä huolimatta meillä skideillä oli ruoka pöydässä joka päivä kello 17. Silloin kannatti olla paikalla!

Ravintola syntyi Atrian, Foody Allenin ja E.Ahlströmin yhteistyönä. Olen myös itse saanut olla mukana alusta asti ja suunnitella muun muassa keittiön.

Ravintolasalin tunnelmasta haluttiin rento ja rustiikkinen. Seinillä olevat maisemoinnit nostavat pääosaan raaka-aineen ja kunnioittavat suomalaista käsityötä. Materiaaleissa korostuvat hienosti kaakeli ja puu.

Kattauksessa jatkoimme samaa rouheaa, patinoitua linjaa. Valkoisen sijaan valitsimme murrettuja, luonnonläheisiä sävyjä, kuten vihreää, ruskeaa ja harmaata. Myös aterimien kivipesty pinta istuu hyvin tunnelmaan.

3 uniikkia asiaa Gastrogrill Murésta

  • Ainutlaatuinen liikeidea, joka nostaa valokeilaan käsityön, suomalaisen laatulihan ja sen tuottajat.
  • Meillä on pieni ja mukava tiimi, jonka kanssa on rentoa ja kivaa työskennellä.
  • Rustiikkinen ja maanläheinen sisustus, jossa esimerkiksi lihapölkkyä muistuttavat korkeat baaripöydät ovat hieno yksityiskohta.

Makumuistot ja elämykselliset hetket

  • Olin mukana avaamassa Finnjäveliä vuonna 2016. Ravintolan hieno saaga - kotimaisuus, käsityö, astiat, tarinat, raaka-aineet, tila - konkretisoitui käsittämättömän upeaksi illalliseksi, kun pääsin nauttimaan siitä asiakkaan ominaisuudessa.
  • Kokkina on hyvä pitää mielessä, ettei mikään tähtipöly tai kikkailu korvaa laadukkaan raaka-aineen ja maun merkitystä. Koin sen elävästi kerran Barcelonassa, kun käynti kahden tähden ravointolassa jätti jälkeensä laihan fiiliksen kaikesta hurlumheistä huolimatta. Mieleenpainuvimmat elämykset koimme paljon rennommissa ja puitteiltaan vaatimattomimmissa paikoissa.
  • Mummolan puu-uunissa paistetut karjalanpiirakat ovat elämäni parhaita makumuistoja. Silloin piirakoita saatettiin leipoa kerralla useita satoja, jopa tuhat kappaletta. Edelleenkin niitä leivotaan, perheessämme ei ole juhlapyhää ilman karjalanpiirakkaa.

Gastrogrill Muré avattiin keväällä 2020 Helsingin Ullanlinnaan. Ravintola on suunniteltu ja toteutettu E.Ahlströmin, Foody Allenin ja Atrian yhteistyönä. Sisustussuunnittelu, kalusteet, valaisimet, astiat, työvaatteet ja keittiötarvikkeet ovat kaikki E.Ahlströmin valikoimista.

www.gastrogrillmure.fi

Kuvat: Kati Laszka

Toggle Nav
Ostoskori