Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ravintola- ja sisustustrendit 2021

Vuoden 2021 trendit olemme jaotelleet ajan ilmiöihin ja visuaalisiin trendeihin  Lisäksi veikkasimme 3 ravintolasisustukseen liittyvää yksityiskohtaa, jotka nousevat trendeiksi vuonna 2021.

Meille tunnelmantaikureille on tärkeää ymmärtää, mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu ja minkälaisia heikkoja signaaleja ja tuulahduksia tähän aikaan liittyy. Ne nimittäin vaikuttavat siihen, miten mielenkiintoisena asiakkaat kokevat ravintolan ja minkälaisiin paikkoihin asiakkaat palaavat yhä uudelleen.

Menestyvä ravintola luottaa tietenkin omaan tyyliinsä, mutta tuo ripauksen ajassa olevia trendejä mukaan. Näillä pienillä ripauksilla ravintolasi pysyy ajan hermolla ja asiakkaallesi aina kiinnostavana ja tuoreena!

3 ajan ilmiötä

JOUSTAVUUS JA EMPATIA

Koronakriisi on pakottanut miettimään joustavia liiketoimintamalleja ja helppoja tapoja toimia. Positiivinen asia on, että rohkeus uudistumiseen ja uusiin ideoihin on kasvanut. Liiketoimintaan liittyy vahvasti empatia - uutta luodaan ympäristö, kestävän kehityksen arvot ja ihmisten hyvinvointi mielessä ja yhteistyössä toisten toimijoiden kanssa. Autetaan kaveria!

EPÄTÄYDELLISYYDEN KAUNEUS

Tässä ajassa ilmiön tasolle nousevat kädentaidot, kotoisuus ja tee se itse -henki. Epätäydellisyyden kauneus näkyy monessa: sisustuksessa, vaatteissa, somistusesineissä, tekstiileissä sekä valaisimissa. Rouheus ja kädenjälki saavat näkyä! Valtaisa vastatrendi kaikelle digitalisaatiolle on kaikki, mitä voi koskea, tunnustella ja kokeilla.

LÄPINÄKYVYYS

Kestävän kehityksen mukaisesti valmistettu tuote on nykyään jo edellytys laadun määritelmälle. Nyt viimeistään on syytä siirtyä kaikessa tekemisessä läpinäkyvyyden aikaan: valmistusprosessi ja tarina tuodaan näkyviin tyylikkäällä tavalla ja mitään ei salailla, on kyse sitten ruoasta, ravintolan liikeideasta, huonekaluista tai vaatteista. Kauneus syntyy siitä, että tuote puretaan osiin.

3 visuaalista trendiä

VÄRIKÄS LUONNOLLISUUS

Ilmastonmuutos on otettava huomioon kaikessa tuotannossa. Vaihtoehtoisia, innovatiivisia materiaaleja syntyy jatkuvasti lisää: biohajoavat komposiitit, kasvipohjaiset kuidut ja kierrätysmateriaalit korvaavat totuttuja. Tässä värikkäässä luonnollisuudessa kaikki on pehmeää ja orgaanista ja tähtää luonnon sykliin ja vaatimattomuuteen. Toisin kuin ennen, luonnollisuuteen liittyy kuitenkin värejä: neutraaleihin sävyihin lisätään vihreää, konjakkia ja viininpunaista. 

PÄIVITETTY TRADITIONAALISUUS

Visuaalisuuteen otetaan vaikutteita nostalgiasta ja traditionaalisuudesta ja vanhaa ja uutta yhdistellään yltäkylläisesti. Mutta tyylillä ja estetiikka edellä: Loistavaa ja ajatonta muotoilua ei hävitetä, vaan vanha entisöidään ja siihen yhdistellään tämän päivän vaatimuksia, muotokieltä ja värejä. Nyt ei ole kyse retroilusta. Jokainen yksityiskohta on harkittu. Art Nouveau ja jugend -tyylin paluuta havaittavissa.

TUMMANPUHUVA JA RIKAS

Lämmin, rikas, yksityiskohtia ja kerroksellisuutta täynnä oleva ympäristö luo kodikkuutta ja turvaa turbulentteina aikoina. Tummanpuhuvassa ja rikkaassa tyylissä on paljon yksityiskohtia, struktuureja ja elementtejä, joissa on katsottavaa. Eri kulttuureista otetaan sujuvasti vaikutteita sisustukseen: aasialaiset, lähi-idän ja afrikkalaiset elementit ovat sulassa sovussa. Valaistus on avainasemassa, sillä luodaan ravintolaan luolamaisen rauhallinen, maaginen tai dramaattinen tunnelma.

3 ravintolan sisustusyksityiskohtaa

NÄYTTÄVÄT TAPETIT

Nyt luodaan tilan visuaalinen ilme näyttävällä tapetilla. Tapetti on helposti toteutettava, tunnelmaa luova ja muokkaava sisustuselementti. Tapetti voi olla myös akustinen elementti.

MARMOROIDUT PINNAT

Marmori tulee taas, mutta ei vain kivenä. Marmorin tuttua akvarellimaista tai pilkullista kuviota näkee nyt myös muissa materiaaleissa: kierrätysmuovissa, maalatuissa pinnoissa, tapeteissa, astioissa….

VIHREÄN ERI SÄVYT

Jos veikataan seuraavaa trendiväriä sinisen jälkeen, vihreä on vahvoilla. Vaalea ja tummaa yhdistelmänä ja erikseen, jopa riiteleviä sävyjä yhdistellen.

Kuvat:

Pääkuva: Glamora
Joustavuus ja empatia: Unsplash, Toa Heftiba
Epätäydellisyyden kauneus: Muubs
Läpinäkyvyys: Schönwald
Värikäs luonnollisuus: HOY joogahotelli Pariisi, design Un fod ed, Sophia van den Hoek
Päivitetty traditionaalisuus Ravintola Maison Francois Lontoo, Oskar Proctor
Tummanpuhuva ja rikas: Nam Restaurant, Kiova Ukraina, Design: YOD Group, Andrey Bezuglov
Näyttävät tapetit: Glamora
Marmoroidut pinnat: HKliving
Vihreän sävyt: Churchill

Toggle Nav
Ostoskori