Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Sairaala Nova / Ravintola Poukama

Merja Tarasow, palvelupäällikkö

Sairaala Nova/ Ravintola Poukama

Kylän Kattaus, Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu


Muistan hyvin, kun Jyväskylän vanhan keskussairaalan keittiö avattiin vuonna 2002. Olin niin innoissani projektista. Silloinen tuotantokeittiö ja henkilöstöravintola olivat varmasti upeimmat Suomen sairaaloista. 

Nyt, eläkeiän kynnyksellä, pääsin toisen kerran vastaavaan tilanteeseen kehittämään uutta ja käynnistämään palveluita, ehkäpä vielä vaikuttavammissa puitteissa. Työelämä on tarjonnut minulle mahdollisuuksia, joita toisille ei välttämättä tule koskaan. 

Ravintola Poukama

Sairaala Novan ja ravintola Poukaman toiminta käynnistyi alkuvuodesta 2021. Ravintolan palvelut ovat tarjolla sairaalan henkilökunnalle, potilaille sekä kaikille sairaalassa vieraileville. Poukamassa on noin 250 asiakaspaikkaa ja se sijaitsee keskeisellä paikalla uuden sairaalan pääaulassa. Ravintolan kattoa koristaa upea kukka-aiheinen valaisintaideteos. 

Valmistamme Poukamassa päivittäin noin 600 ruoka-annosta. Vastaamme myös sairaalakahvila Solinan toiminnasta sekä talon tilaus- ja juhlapalvelusta. Aivan sairaalan kupeessa sijaitsee Kukkumäen ruokapalvelukeskus, jonka keittiö valmistaa päivittäin noin 6 000 ateriaa sairaalan osastoille sekä kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluille.

Henkilökunta tärkein voimavara

  • Suurin kiitos palveluiden käynnistämisestä kuuluu henkilöstölle, joka on saanut toiminnan pyörimään uusissa tiloissa valtavan nopealla aikataululla kaikista haasteista huolimatta. Olemme yhdessä optelleet uutta, ottaneet harha-askelia ja löytäneet parhaat tavat toimia. Olen todella ylpeä heistä kaikista!
  • Päivittäinen toiminta Poukamassa on todella monipuolista aina henkilöstöravintola- ja kahvilatoiminnasta tilaus- ja juhlapalveluun asti. Pääsääntöisesti kaikki, mitä voidaan, valmistetaan itse. Myös asiakkaat arvostavat sitä. 

Rohkeaa ideointia

Poukaman ja Solinan astiavalinnoissa käännyimme E.Ahlströmin puoleen, jossa asiointi ja palvelu on aina asiantuntevaa ja ystävällistä. Pidän siitä, että asioita osataan ajatella ns. laatikon ulkopuolelta. Nytkin E.Ahlströmilla oli heti se ajatus, että teemme ravintolaa, eikä se, että toimimme sairaalassa. 

Valitsimme yhdessä astiaston, jonka muotokieli ja värit peilaavat hienosti ravintolasalin arkkitehtuuria ja siinä näkyviä luonnon värejä, käytännöllisyydestä ja kestävyydestä silti tinkimättä. Myös asiakkaat ovat ottaneet ne omakseen ja kommentoivatkin usein: "en enää koskaan ota kirkasta lasia, jos voin valita sinisen tai vihreän!"

Omaa inspiraatiota ja innostusta pidän yllä vetämällä selkeän rajan työn ja vapaa-ajan välille. on tärkeää tehdä myös ihania omia juttuja: nauttia luonnosta ja puutarhasta, marjastaa ja puuhailla muuta. Parhaat ideat syntyvät usein aivoja lepuuttamalla. 

Kuvat: Kati Laszka

Toggle Nav
Ostoskori