Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Gastrogrill Muré

Maailman parhaan lihan kokkaajat muuttivat Torikortteleihin - Tunnelmataikurit jo toistamiseen Murén tiimin apuna

Suomalaista, maailman parasta lihaa tarjoileva Gastrogrill Muré muutti vuoden alussa uuteen liiketilaan, joka triplasi ravintolan neliöt. E.Ahlström valittiin toteuttamaan myös uuden ravintolan kaluste- ja sisustusratkaisut.


E.Ahlströmin tunnelmataikureiden tiimi vastasi Gastrogrill Murén uuden liiketilan suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä ravintolan henkilökunnan kanssa. Sari Lehto (vas.), ravintolapäällikkö Eero Helanto, keittiömestari Mika Palonen, Maria Sburatura ja Virva Hyykoski pitivät lankoja käsissään koko projektin ajan.


Atrian liharavintola Gastrogrill Muré avasi ovensa ensimmäistä kertaa keväällä 2020 Helsingin Ullanlinnaan. Ravintolan konseptia luomaan valittiin elintarvikealan konseptointia, brändäystä ja markkinointia tekevä Foody Allen yrittäjä Aki Wahlmanin johdolla. Foody Allen ja E.Ahlström olivat kehittäneet yhdessä Fresh up -nimisen ravintoloiden kehittämisen palvelun, ja Murésta tuli yksi sen ensimmäisistä kohteista.

- Ravintola laitettiin pystyyn tiukalla aikataululla, ja suosittelin E.Ahlströmiä kumppaniksi projektin toteutukseen. Heidän kauttaan saimme helposti koko paketin – niin suunnittelun, kalusteet, astiat kuin ammattikeittiöön tarvittavat työvälineetkin, Wahlman sanoo.

Ullanlinnan ravintola saatiin pystyyn parissa kuukaudessa. Yhteistyö E.Ahlstömin ja rakennusurakan tehneen Rakennustaitureiden kanssa meni niin hyvin, että ravintolan toimitusjohtaja Pasi Luostarinen halusi saman tiimin myös uuden liiketilan suunnittelijaksi ja toteuttajaksi.

- Halusimme siirtää vanhan, hyväksi todetun konseptin sellaisenaan uuteen osoitteeseen, ainoastaan isommaksi skaalattuna. Työnjälki ensimmäisessä projektissa oli erittäin hyvä ja lopputulos meni maaliin onnistuneesti, joten oli luontevaa jatkaa yhteistyötä, Luostarinen sanoo.


Uudessa ravintolatilassa hyödynnettiin niin paljon vanhaa kuin mahdollista. Lasit ja aterimet otettiin mukaan vanhasta Murésta. Pöydän suojana oleva paperiliina on E.Ahlströmin yhteistyökumppanin Foody Allenin suunnittelema.

Uusi kalustus vanhaa kierrättäen

E.Ahlströmiltä projektin ottivat vastuulleen myyntipäällikkö Maria Sburatura, avainasiakaspäällikkö Virva Hyykoski ja sisustusarkkitehti Sari Lehto. Tavoitteena oli hyödyntää niin paljon vanhaa kuin mahdollista. Ullanlinnassa olleet puusepän valmistamat tammipöydät ja viinikaappi pakattiin mukaan muutossa ja niitä valmistettiin myös lisää, sillä ravintolan koko kasvoi reilusti yli puolella.

Murén uusi ravintola rakentui Torikortteleihin, lähes 200 vuotta vanhan rakennuksen kivijalkaan. Ennen suunnittelua Lehto perehtyi syvällisesti talon aikakauteen, historiaan ja värimaailmaan. Niiden pohjalta hän lähti miettimään, miten Murésta jo aiemmin tutut elementit saadaan oikealla tavalla nousemaan esille. Hän ideoi mukaan myös muutamia yllättäviä yksityiskohtia, esimerkiksi ikkunoiden valokuiluihin heijastetut härkien päät sekä wc-tilojen naulakot, jotka kuvaavat härkien pyllyjä.

- Suunnittelin useita juuri tähän liiketilaan räätälöityjä yksityiskohtia, esimerkiksi kiintokalusteita, baarin, kabinetin lasiset taiteovet, metallisen lehmäfiguurin sekä loungen minipentterin. Myös iso korkea sohva on minun piirtämäni, yli 30 vuotta sisustusarkkitehdin töitä tehnyt Lehto kertoo.

Vanhat kiinteistöt aiheuttavat remonteissa aina yllätyksiä, ja harvoin ne ovat positiivisia. Tässäkin projektissa haasteita tuli esimerkiksi rakenteisiin ja akustiikkaan liittyen, mutta ne saatiin ratkottua ilman aikataulun viivästymistä. Pasi Luostarinen oli erityisen tyytyväinen siihen, miten hyvin Lehto sai toimimaan tilan pohjan. Sisääntulo, aula, baari, ravintolasali ja lounge ovat selkästi omia kokonaisuuksiaan. Hän kiittää myös E.Ahlströmin tunnelmataikureita kokonaisuuden hallitsemisesta ammattimaisesti.

- Projektin putki on heidän kanssaan aina läpinäkyvä ja ikävistäkin asioista pystytään puhumaan etukäteen. Kaikissa projekteissa on aina omat haasteensa – tälläkin kertaa töyssyt osattiin nähdä etukäteen eikä vasta silloin, kun iskarit ovat pohjassa ja töyssyt yli ajettuna, Luostarinen kuvailee.


Sisustusarkkitehti Sari Lehto on tehnyt yhteistyötä E.Ahströmin kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan. Hänen kynästään on muun muassa ravintolan loungen iso sohva ja pentteri eli tarjoilijoiden työpiste, joka rakennettiin samasta antiikkitammesta, josta myös pöytien kannet on valmistettu.

Työvaatteet vaihtoon

Hyykoski vastasi ravintolan astiavalinnoista ja työvaatteista yhdessä keittiömestari Mika Palosen ja ravintolapäällikkö Eero Helannon kanssa. Ajatuksena oli hyödyntää ravintolan jo olemassa olevaa astiavalikoimaa, mutta Hyykoski ehdotti niiden rinnalle muutamia uusia malleja raikastamaan kokonaisuutta. Palonen ja Helanto innostuivat ehdotuksista ja lautasten lisäksi tilaukseen lähtivät myös uudet työvaatteet.

- Ne ovat perinteisestä poikkeavat ja niin ihanat, että henkilökunta halusi ottaa ne käyttöön jo Ullanlinnassa. Vaatteet jäivät mieleeni erityisellä tavalla, sillä asiakkaan tyytyväisyys on minulle aina tärkeintä, Hyykoski kertoo.

Gastrogrill Murén projekti oli Sburaturalle mieluinen kokonaisuus. Erityisesti hän kiittää sitä, että Luostarinen osasi haastaa tiimiä hyvällä tavalla. Hänen kanssaan oli mukava tehdä töitä, sillä Luostarinen oli aidon kiinnostunut ja koko ajan kartalla siitä, mitä oltiin tekemässä. Sburaturalle projektista jäi erityisenä mieleen huikea puusepän osaaminen ja ravintolaan suunnitellut detaljit.

- E.Ahlströmillä palvelun taso on huippua. Kaltaisemme yritys, joka ei ole ravintola-alan ammattilainen, käyttäisi paljon aikaa ihan vääriin asioihin, jos yrittäisimme tehdä kaiken itse. E.Ahlströmin rooli oli hintansa väärtti, Pasi Luostarinen kiittelee.

Kopioi Gastrogrill Murén tyyli

Iso osa vanhoista astioista säilytettiin, mutta niiden rinnalle hankittiin myös uusia raikastamaan kokonaisuutta. Tartar on Murén klassikkoannos ja se tarjoillaan Seraxin Sergion Hermannin suunnittelemalta Surface-lautaselta. Valkopohjainen lautanen on Churchillin Kintsugi-sarjaa ja vihreä Seraxin Pure-kulho.

Gastrogrill Muréssa astiat saavat olla eri pareja ja eri mallistoista. Kivipestyt Settecento-aterimet Pintinoxin valikoimasta ja pihviveitset ovat WMF:n Flair-sarjasta.

Gastrogrill Murén henkilökunta työskentelee tyylikkäästi Chaud Devantin kokkitakeissa, -housuissa ja essuissa.

Tutustu Gastrogrill Murén

Gastrogrill Muré on avattu uudessa osoitteessa! https://gastrogrillmure.fi/

 

Teksti: Vivi Wihanto

Kuvat: Mikko Kaaresmaa


Toggle Nav
Ostoskori