Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Chatime Espoo


Tao Liu, yrittäjä ja Suomen master franchise

Chatime Espoo, Kauppakeskus Lippulaiva, Espoo

Kuplatee on kotoisin Taiwanista, jossa sitä myyviä kauppoja on lähes joka kadunkulmassa. Itse tutustuin juomaan Kiinassa noin 10 vuotta sitten, mutta vielä silloin aika ei tuntunut oikealta kuplateehuoneen avaamiseen Suomessa. Muutama vuosi sitten innostuin asiasta uudelleen. Korona jarrutti avaamista, mutta kun Aasiaan matkustaminen helpottui, teimme vihdoin reissun Kiinaan ja Taiwaniin tutustuaksemme eri kuplateeyrityksiin.

Chatimen konsepti, brändi ja imago vakuuttivat. Se kehittää aktiivisesti tuotteita ja toimintaansa sekä sopii hyvin eurooppalaiseen tyyliin. Taiwanissa vuonna 2005 perustettu yritys toimii jo 55 eri maassa ja on yksi maailman suurimmista kuplateebrändeistä. Yrittäjävetoisesti franchising-periaatteella toimivalla ketjulla on yli tuhat myymälää eri puolilla maailmaa.


Pieni kuplateefakta:

Kuplatee on siitä mukava juoma, että se on tarkoitettu kaikille lapsista aikuisiin. Käytämme juomien valmistuksessa neljää eri teelaatua, jotka tulevat meille Chatimen omilta viljelmiltä Taiwanista. Sekoitamme reseptejä niin, että pystymme valmistamaan 50 eri juomaa. Lisäksi valikoimasta löytyvät mehut, smoothiet ja kahvi.

Kuplatee tehdään lämpimänä, mutta viilennetään jäiden avulla. Teejuoma voidaan valmistaa tavalliseen maitoon tai maitojauheeseen sekoitettuna. Vegaaneille vaihtoehtona on kauramaito. Jää- ja sokeritason sekä maut asiakas saa valita oman mieltymyksensä mukaan.

  • Kuplatee on 1980-luvun Taiwanista kotoisin oleva teepohjainen juoma, joka on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ympäri maailman.
  • Se tunnetaan monilla eri nimillä, kuten Bubble Tea, Pearl Milk Tea, Black Pearl Tee ja Boba. Suomessa juomaa kutsutaan kansankielellä kuplateeksi, helmiteeksi tai palleroteeksi teejuoman sekaan laitettavien hyytelömäisten palleroiden takia. Sattumat juodaan teen mukana paksulla pillillä.
  • Juoman erikoisuutena on lasin pohjalle laitettavat Boba-helmet. Helmimäiset pallerot ovat syötäviä pehmeitä kuulia, jotka valmistetaan yleensä tapiokatärkkelyksestä. Vaihtoehtoisesti kuplateehen laitetaan myös erilaisia marjan- ja hedelmänmakuisia helmiä, jotka koostuvat tärkkelyksestä, sokerista ja mehusta.


Pyysimme E.Ahlströmiä mukaan projektiin, koska olimme tehneet heidän kanssaan yhteistyötä jo aiemmin. Suunnitelmat 3D-kuvineen ja periaatepiirustuksineen tulivat Chatimen omalta suunnittelijalta Taiwanista, mutta Maria nappasi niistä hienosti kiinni. Kaikki sujui helposti, vaivattomasti ja ajallaan. Oli myös erittäin kätevää, että kaikki yhdestä paikasta projektinhallintaa myöden ja itselle jäi aikaa muuhun, sillä työtä avaamisessa riitti.

Kun saamme Espoon Chatimen pyörimään, niin tarkoituksena on avata uusia franchising-teehuoneita muuallekin Suomeen.

Tunnelmataikuri työssään

Maria Sburatura, myyntipäällikkö

Chatime Espoo oli mielenkiintoinen projekti, sillä 3D-suunnitelmat ja periaatepiirustukset tulivat meille suoraan Taiwanista. Istuimme alas Taon kanssa ja kerroimme mahdollisuuksista tällaisen työn toteuttamiseen järkevästi ja kustannustehokkaasti laajan verkostomme kautta.

  • Kaikki yhdestä paikasta: asennukset, kalusteet, kustomoitu myyntitiski, valaisimet sekä myös graafinen tuotteistus tauluineen ja valomainoksineen.
  • Projektinhallinta: uudiskohde kauppakeskuksessa vaati tarkan aikataulutuksen, sillä työmaalla työskentely ja liikkuminen oli tarkkaan kontrolloitua. Myös asentajien lupa-asiat tuli olla kunnossa, jotta työt saatiin toteutettua ajallaan ja Tao pääsi aloittamaan oman toimintansa sovitusti. Oma projektikoordinaattorimme huolehti tästä.

Taiwanista tulleet suunnitelmat olivat hyvin yksityiskohtaiset ja selkeät. Muutamilla muutoksilla saimme ne vastaamaan tilan ja lainsäädäntömme vaatimia tarpeita.

  • Takaseinän lasikaiteen edessä oleva sohva muutettiin matalammaksi penkiksi vastaamaan julkisen tilan turvallisuusmääräyksiä. Uuden mitoituksen mukaan myös pöydät ja tuolit vaihdettiin sopivan korkuisiin, lounge-henkisempiin vaihtoehtoihin.
  • Valaistussuunnitelma, spottien paikat ja tarve käytiin huolella läpi, sillä kauppakeskuksen puolesta tilassa ei ollut yleisvalaistusta. Näin saimme tilaan parhaan mahdollisen lopputuloksen ja Tao välttyi turhilta hankinnoilta.
  • Teehuoneen tärkein kaluste, myyntitiski, rakennettiin moduuleiksi puusepän verstaalla ja kasattiin paikan päällä. Tiskin laatoitus muutettiin laminaatiksi, sillä haimme skaalautuvuutta seuraaviin avattaviin kohteisiin paikkakunnasta riippumatta. Sokkeli tehtiin iskunkestäväksi rosterista, joka teipattiin brändin violetilla värillä.

 

Teksti ja kuvat: Kati Laszka


Toggle Nav
Ostoskori