Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Gustav Kitchen & Bar


Roope Kotila, keittiömestari ja osakas, Gustav Kitchen & Bar, Rovaniemi

(kuvassa keskellä)


Lokakuussa 2019 Rovaniemen paikalliset "yrittäjämogulit" Elisa Honkavuori ja Juha Eskelinen pyysivät kahville ja kertoivat meneillään olevasta projektistaan. Kysyivät, lähtisikö mukaan osakkaaksi. Lyhyen harkinan jälkeen löimme kättä päälle, ja samalla vaihdoin palkkatyöt yrittäjän elämään.

Elokuussa avatun ravintolamme nimeksi tuli Gustav naapuritalon suunnittelijaa mukaillen. Samalla saimme pientä yhtymäkohtaa paikalliseen historiaan ja perinteisiin. Emme halunneet henkilöittää ravintolaa omistajiin, vaan kehitimme tarinan mystisestä Gustav-herrasta, jonka välityksellä voimme tuoda esiin kaikkien kokemuksia ja osaamista. Loimme konseptin, jollaista Suomessa ei vielä ole.

Inspiraatiota ihmisistä ja yrittäjistä

  • Gustavin tiimissä on rautaisia ravintola-alan ammattilaisia ympäri Suomea. Heillä on todella monipuolista osaamista ja kokemusta aina tähtiravintoloita ja ulkomaita myöden. Saan heiltä hurjasti energiaa, uusia ideoita ja tuoreita näkökulmia moniin asioihin.
  • Haluan nostaa hattua kaikille yksityisten ravintoloiden ravintoloitsijoille, jotka tekevät omaa juttuaan intohimolla ja uskaltavat erottua massasta. Saan muiden onnistumisista paljon rohkeutta ja uskoa omaan tekemiseen, sillä siirtyminen palkkatöistä yrittäjäksi oli itselle iso hyppy tuntemattomaan.
  • Gustav-herran mystisyys, rakkaus ruokaa ja viiniä kohtaan on asia, joka saa oman mielikuvituksen laukkaamaan ja ideat lentoon. Moni tarinoista juontuu kuitenkin siitä, että olen ite reissannut, nähnyt ja kokenut.

Gustavin ruokaa ei ole sidottu mihinkään tiettyyn keittiöön, vaan vaikutteita on eri maailman kolkista "local global"-meiningillä. Käytämme kotimaisia lihoja, kaloja, kasviksia ja marjoja. Niihin yhdistelemme sitten maailman makuja.

Kun näin, millainen tunnelma ravintolaan oli tulossa, käytin aika monta tuntia astioiden valintaan. Löysin useita tummanpuhuvia ja luonnonläheisiä lautasia E.Ahlströmin valikoimasta. Kevään tilanteen takia saimme näytteet suoraan tänne Rovaniemelle. Aikamoista pakettirallia, mutta äärimmäisen hyvää palvelua! Monia juttuja hoidettiin myös käteväti videopuheluiden avulla.

Baarimme lattia - 100 000 harmaata mosaiikkipalaa - oli inspiraation lähteenä keittiön työvaatteille. Sisustuksessa on myös paljon vihreää, josta valitsimme värin salihenkilökunnan työasuun. Ja pisteeksi iin päälle kaikille trendikkäät farkkuessut. Porukat tykkäävät vaatteista tosi paljon. Hengittävä materiaali on jämäkkää ja hyvin istuvaa, mutta joustavaa. Niissä on mukava työskennellä.

Kolme uniikkia asiaa Gustavista

  • Gustavin muut osakkaat Elisa Honkavuori ja Juha Eskelinen. He tekevät paljon asioita taustalla, mutta antavat esimiehille ja henkilökunnalle vapaat kädet pyörittää ravintolan päivittäistä toimintaa.
  • Ravintolan upea sisustus. Miten kaikki sointuukin niin hienosti yhteen ja millainen tunnelma tänne on saatu. Moni asiakas on sanonut, että täällä pääsee irti normaalista arjesta. Iso kiitos tästä kuuluu Elisa Honkavuoren tarkalle sisustussilmälle.
  • Koko henkilökuntamme. Monesti, kun asioita tehdään vain yhden ihmisen kasvoilla, se käy raskaaksi kaikille. Mie ajattelen, että olemme kaikki yhtä tärkeitä. Omistajat näyttävät suunnan, mutta yhdessä rakennetaan. Se on meidän vahvuus.

Kolme elämystä ja makumuistoa

  • Ravintola BasBas on inspiraation lähde ruuan lähestyttävyydessä ja palvelukokemuksessa. Aina uskomattoman hyvä. Ihan lemppariravintola Suomessa.
  • Pariisin pienet bistrot, missä kaikki on hirveän yksinkertaista, mutta fiilis niin kohdillaan.
  • Olin pienenä aika nirso ruoalle ja monet kalajututkin tulivat korvista ulos, sillä pappani oli kalastaja. Tilanne muuttui, kun aloitin kokkiopinnot. Ymmärsin pikkuhiljaa, että maailma on täynnä upeita makuja ja hienoja raaka-aineita, kuten esimerkiksi kala ja äyriäiset.

E.Ahlström loihti tunnelmaa rovaniemeläisen Gustav Kitchen & Bariin astioilla ja työvaatteilla.

www.gustavkitchenbar.fi 

Kuvat: Gustav Kitchen & Bar

Toggle Nav
Ostoskori