Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Sanchome


Tomi Björck, pääkeittiömestari ja omistaja

Ravintola Sanchome, Helsinki

Sanchomen avaaminen on ehdottomasti yksi urani huippuhetkistä. Japanin puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet, rikas umamin maku ja monipuolinen gastronomia ovat hyvin lähellä sydäntäni.

Viimeiset kaiksi vuotta ovat menneet enemmän ja vähemmän ravintolan rakentamiseen liittyviin asioihin. Olemme tehneet valtavasti töitä ruoan, miljöön ja tunnelman eteen. Haluamme olla yksi parhaista japanilaisista ravintoloista Euroopassa - tulevaisuudessa kenties koko maailmassa. Tiedämme, millä tasolla muut ovat ja mihin me pystymme.

Sanchome on japania ja tarkoittaa kolmatta korttelia tai kolmea aluetta. Se symboloi meille Björck & Co:n kolmatta yhteistä ravintolaa, sekä ravintolan toimintoja; ravintolasalia, baaria ja omakase-tiskiä.


Sanchomen kohokohdat

  • Hieno, porrastettu ravintolatila, jonka minimalistinen sisustus johdattelee japanilaisen kodin tunnelmaan.
  • Oma premium-sake, ensimmäisenä Suomessa. Myös japanilaisten laatuviskien valikoima on harvinaislaatuinen. Ja tietysti muut huippulaadukkaat raaka-aineet kuten merisiilin mäti, wasabin lehti, suomalainen kaviaari, Balfeco-tonnikala, Koshiibuki-riisi, vuosikertasoijat ja australialainen wagyu.
  • Ravintolan sydän on kuusipaikkainen Roku Omakase -tiski, jossa 24 ruokalajin illallinen syntyy asiakkaan silmien edessä japanilaisten sushimestariemme valmistamana kauden tuoreimmista raaka-aineista. Nämä sushimestarit määrittelevät standardin sille, millä tasolla sushimme on koko ravintolassa.

Sanchomen avaaminen on ollut sekoitus intohimoa, haastetta ja uuden oppimista. On ihan mieletöntä seurata, miten japanilaiset mestarimme suhtautuvat raaka-aineisiin. He aloittavat työpäivänsä kalojen ja muiden raaka-aineiden huolellisella tutkimisella, josta sitten siirrytään riisin pesemiseen ja kiillottamiseen, veden lämpötilan ja oikeiden suhteiden mittailuun. Kaikessa tekemisessä vallitsee hyvin erityinen tyyneys ja rauha, joka leviää myös meihin muihin. Se on todella kunnioitettavaa. Heillä on myös taitoa; olen parissa viikossa oppinut kalan käsittelystä yhtä paljon kuin 26 vuodessa yhteensä.

Sisustukseltaan Sanchome on yhdistelmä murrettua tummaa ja vaaleaa, jossa laadukkaat materiaalit, käsityöt ja pienet, viimeistellyt yksityiskohdat luovat harmonisen, minimalistisen kokonaisuuden. Iso osa kalusteista on kotimaista tuotantoa, sillä halusimme omalta osaltamme tukea suomalaisia yrittäjiä tässä vallitsevassa tilanteessa.

E.Ahlström on ollut mukanamme nyt kolmen ravintolan avaamisessa. He ymmärtävät uniikkien konseptiemme vaatimukset ja saamme juuri sellaista palvelua ja huolenpitoa, jota tarvitsemme. Pandemian takia tavarantilauksessa on ollut haasteita, mutta arvostan sitä tapaa, jolla he ovat pitäneet meidät kartalla toimituksien suhteen aina tilaamisesta ravintolan avaamiseen asti.

Astia- ja kalustevalintoja tehdessä olemme tarkkoja visuaalisuudesta, laadusta ja materiaaleista. Myös toiminnallisuus on tärkeä kriteeri ja saatammekin pyytää vaikka tuolin koeistuttavaksi. On myös hienoa tehdä yhteistyötä ammattilaisten kanssa, jotka osaavat hyödyntää laajaa ja mielenkiintoista valikoimaansa ja tarjota erilaisia vaihtoehtoja. Lisäksi meitä palvelevat aina samat, ihanat tyypit! Voimme luottaa heihin täysin, ja ottaa yhteyttä asiasta kuin asiasta. Se on aika makee juttu.


Tunnelmataikurit työssään

Irja Boman, myyntipäällikkö ja Virva Hyykoski, avainasiakaspäällikkö

Björck & Co:n yrittäjillä on taustallaan valtava määrä ravintolaosaamista. He ymmärtävät, miten uusi konsepti hiotaan timantiksi ja kuinka paljon aikaa se vaatii. Hyvä ei synny hätiköiden.

Me tulimme mukaan Sanchomen projektiin viime kesänä, kun suunnittelutoimisto Franzin arkkitehti Lauri Skyttä tuli käymään fiilis- ja tunnelmakuvien kanssa. Yksityiskohtainen briiffi antoi ideoinnille hyvät lähtökohdat. Avainsanoja oli minimalistinen japanilaisuus, huolitellut yksityiskohdat, pelkistetyt puukalusteet sekä harkitut katseenvangitsijat.

Laaja valikoimamme pääsi hienosti oikeuksiinsa ja löysimme ravintolaan varsin uniikkeja kalusteita kuten Nikarin December ja Kristina Dam Collector -tuolit, NORR11 Champange-rahit sekä orginellit Ingo Mauerin ja DCW Editionsin valaisimet. Pöydissä tunnelmaa luovat Space Copenhagenin ladattavat valaisimet, jotka on kätevä kerätä niille suunniteltuun latausvaunuun.

Tyylikkyys jatkui astiavalinnoissa. Sergio Hermanin Inku -sarjan japanilaista estetiikkaa henkivä, luonnon innoittama muotokieli oli nappivalinta suoraan Japanista ostettujen lasilautasten ja kulhojen rinnalle. Baarin elegantti tunnelma täydentyi upeasti Ann Demeulemeesterin suupuhalletuilla Grace -sarjalla, eikä japanilaisia laatuviskejäkään unohdettu. Ne kaadetaan saksalaisiin Zwiesel 1872 -premium laseihin.

 

Teksti: Kati Laszka

Kuvat: Kati Laszka ja Viola Minerva Virtamo


Toggle Nav
Ostoskori