Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kultakero ja Kurula's

Pyhätunturin parhaat palat

Pyhätunturille nousseet uudet hotellit Kultakero ja Kurula’s tarjoavat asiakkailleen korkealuokkaisen matkailuelämyksen ripauksella luksusta. E.Ahlström toimitti molempiin kohteisiin astiastot, jotka kestävät kovempaakin kulutusta.


Kultakeron isoimmista huoneistoista löytyvät täydelliset astiastot jopa kymmenen hengen seurueille.


Pyhän uuden keskusaukion ympärille on noussut pieni elämyksellinen tunturikylä. Kultakeron huoneistohotellin ensimmäinen vaihe valmistui alkuvuonna 2023, ja toisen on tarkoitus avautua joulusesonkiin. Yli 60 huoneistoa kattava kokonaisuus sisältää erikokoisia huoneistoja vaativimpienkin matkailijoiden tarpeisiin.

E.Ahlström toimi yhteistyökumppanina huoneistojen astiastojen suunnittelussa ja toimittamisessa. Kohteeseen toivottiin luonnonläheisiä, miljööseen sopivia astioita, jotka sopivat täydellisesti kiveen, jäähän ja huoneistojen karun hienostuneeseen tunnelmaan. E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Susanna Åström sai ennen työhön ryhtymistä asiakkaan tekemän briiffin, joka sisälsi mm. valokuvia valmistuvista kohteista, sen ympärillä olevista upeista maisemista ja tietoja huoneiden sisustuksen materiaaleista. Niitä tutkimalla hän pääsi heti hyvin kiinni haluttuun tunnelmaan.

- Huolellisesti tehdyn briiffausvaiheen merkitys on iso erityisesti silloin, kun asiakas ei pääse itse paikan päälle creative studiollemme tutkimaan vaihtoehtoja. Mielikuvien luominen sanallisesti alitajuntaani on tärkeää, jotta osaan yhdistää oikeat tuotteet haluttuun tunnelmaan, Åström kertoo.


Kultakeron astioihin haettiin kiveä ja jäätä muistuttavaa tunnelmaa, mukeissa tärkeää oli pinottavuus.

Horeca-astiat kestävät kulutusta

Kultakeron majoituspäällikkö Johanna Pitkänen löysi nopeasti Åströmin ehdotuksista heidän liiketoimintaansa parhaiten sopivat vaihtoehdot. Pyhätunturille lähetettiin livenä katsottavaksi malleja, joista valikoituivat huoneistoihin niin lautaset, aterimet kuin erilaisia pinottavia lasejakin. Kaikissa huoneistoissa on myös hyvin varustellut keittiöt, ja niihin E.Ahlström toimitti mm. kulhoja, karahveja ja muuta keittiövälineistöä uunivuoista tarjoiluvälineisiin asti.

- Kauttamme jokainen huoneisto saatiin varustettua juuri sen käyttäjien tarpeiden mukaan. Horeca-käyttöön suunnitellut astiat kestävät kovempaakin kulutusta ja ovat näin myös ekologinen valinta, Åström sanoo.

Kultakeron ensimmäisen vaiheen astiavalinnat menivät niin nappiin, että Pitkänen halusi ehdottomasti jatkaa yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa myös toisen vaiheen huoneistoissa.

- Työskentely Susannan kanssa oli hyvin helppoa ja joustavaa. On hienoa, miten hän otti toiveemme huomioon heti alusta asti ja alkoi niiden pohjalta rakentaa täydellistä kokonaisuutta, Pitkänen kiittelee.

E.Ahlströmin kanssa yhteistyön aloittanut Restatop vastasi Kultakeron irtokalusteiden toimittamisesta ja valmistuksesta. He valmistivat suunnittelijan piirustusten mukaan esimerkiksi sohvia, työpöytiä, ruokapöydän tuoleja, lipastoja, tv-tasoja, kaappeja ja vitriineitä. Kultakeron projekti starttasi molempien yritysten osalta jo ennen virallista yhteistyösopimusta, mutta siitä on hyvä jatkaa kohti uusia projekteja.

- Odotan innoissani yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa. Heillä on erittäin vahva asiakastuntemus ravintolapuolella, kuten meilläkin. Restatopin kaluste-, valaistus- ja tekstiiliosaaminen yhdistettynä E.Ahlströmin kattausosaamiseen ja ravintolan tuhansien yksityiskohtien huomiointiin on lyömätön yhdistelmä. Tällä kombolla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua molemmista ovista, Restatopin myynti- ja markkinointijohtaja Anu Niva sanoo.


Kurula’sin aamiaisravintolan kahvikupit ovat Churchillin Snugit ja lasit Oniksen Hobstarit. Upeat vihreät padat ovat Orreforsin valikoimasta.

Inspiraatiota Lapin luonnosta

Upean tunturiluonnon keskellä, kauniin Pyhäjärven rannalla sijaitseva Kurula’s on 17 huoneiston tasokas hotelli. E.Ahlströmin tunnelmataikureiden käsissä tämäkin kohde sai arvoisensa viimeistelyn, kun huoneistoihin toimitettiin laadukkaat, kulutusta kestävät astiat ja aterimet. Kurula’sin sisustuksen suunnittelusta vastanneella Leena Kyllösellä oli jo aiemmin kokemusta yhteistyöstä E.Ahlströmin kanssa, ja hän lähti vetämään projektia yhdessä avainasiakaspäällikkö Nina Rosbäckin kanssa.

- Leenalla oli kohteesta hyvät kuvat, joiden pohjalta oli helppo lähteä suunnittelemaan ympäröivään maisemaan soveltuvia, maanläheisiä ja rauhallisia sävyjä. Astioihin toivottiin väriä, ja löysimmekin nopeasti oikean fiiliksen, Rosbäck kiittelee.

Kurula’sin huoneistojen astioiden lisäksi E.Ahlström toimitti myös kaikki hotellin aamiaisravintolan lautaset, lasit, mukit ja ruokailuvälineet. Valinnoissa painotettiin paitsi kestävyyttä myös saatavuutta – erityisen tärkeää oli, että astioita pystytään tarvittaessa helposti täydentämään. Niiden haluttiin lisäksi olevan aikaa kestäviä, ei tämän hetken trendejä. Sekä omassa Villa Ruusa -yrityksessään työskentelevä Kyllönen että Kurula’sin yrittäjät ovat olleet tyytyväisiä lopullisiin valintoihin.

- Yhteistyömme projektissa sujui saumattomasti. E.Ahlströmin henkilökunta on luotettavaa, ammattitaitoista ja joustavaa. Sain vierailla heidän creative studiollaan toimistoaikojen ulkopuolella ja jos jostain astiasta ei ollut siellä näytemalleja, he tilasivat ne meitä varten tehtaalta suoraan Pyhätunturille, Kyllönen kiittelee.


Hotellin aamiaisravintolassa on joka päivä tarjolla laadukas aamiainen. Tarjoiluastiat ja ottimet toimitti E.Ahlström. Huoneistoista löytyy täydelliset astiastot isompienkin seurueiden tarpeisiin.

Kopioi hotelli Kultakeron tyyli

Inspiraatio astiavalintoihin tuli hotelleja ympäröivästä Lapin luonnosta.

Kotikokkaaja, osta tuotteet kuluttajakaupastamme.

Kopioi hotelli Kurulaksen tyyli

Tutustu Kultakeroon ja Kurulakseen

Huikeat näköalat tunturiin kruunaavat hotellin luonnonläheisen tunnelman, Kultakero ja Kurula's.


Teksti: Vivi Wihanto

Kuvat: Mikko Kaaresmaa


Toggle Nav
Ostoskori