Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Suomen Bocuse d'Or -joukkueen matkassa mukana

Bocuse d'Or kilpailukausi 2024-2025


Suomen Bocuse d'Or -joukkue jatkoon Trondheimissa

Maaliskuu 2024

Iloisia uutisia Euroopan Bocuse d'Or-karsinnoista! Suomen edustaja Ismo Sipeläinen ja assistentti Kaisa Laanemäe sijoittuivat hienosti kymmenenneksi ja ovat siten mukana Lyonin loppukilpailuissa! Voiton vei Tanska, toiseksi tuli Ruotsi ja kolmanneksi Norja.

Kilpailuannokset olivat herkullisia ja tuomaristo arvioi niitä maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Sipeläisen menukokonaisuus, Less is more, korosti Suomen selkeää, yksinkertaista ja puhdasta tyyliä.

Suomen matka jatkuu kohti Lyonissa tammikuussa 2025 pidettäviä loppukilpailuja! Joukkue jatkaa kilpailukautta ja harjoittelua syksyllä, kun loppukilpailun raaka-aineet ilmoitetaan. Lämpimät onnittelut joukkueelle!


Bocuse d'Or 2024 EM-kisa Trondheimissa 19.-20.3.

Maaliskuu 2024

Kansainvälinen Bocuse d'Or -kilpailuorganisaatio on julkistanut 2024 Trondheimin EM-kisojen kilpailuannoksien pääraaka-aineiksi skeri-turskan, kampasimpukat ja poron. Tämä on hieno mahdollisuus Suomen edustajalle Ismo Sipeläiselle, joka yhdessä assistentti Kaisa Laanemäen ja valmentaja Kristian Vuojärven kanssa tavoittelee podium-paikkaa kilpailukaudella 2024-2025. Joukkuetta johtaa Sasu Laukkonen.

Olemme erittäin innoissamme tulevasta kilpailusta ja uskomme, että Suomen joukkue tulee tekemään hienoa työtä näiden herkullisten raaka-aineiden kanssa.

Seuraa EM-kisaa livenä 19.-20.3.:

Time to get WILD

Time to get WILD! Suomi on kiinnostava ruokamatkailukohde ja meillä on täällä kansainvälisen tason huippuosaamista. Erityisesti Bocuse d'Or vie meitä kohti koko gastronomisen maailman huomiota. Siksi syntyi WILD.

WILD on syväsukellus Suomen ruokakulttuuriin Bocuse d'Or -kärki edellä. Se on Coffee Table -tyylinen julkaisu, jonka tavoitteena on lisätä Bocuse d'Or -kilpailun tunnettuutta, lisätä ruokamatkailijoiden kiinnostusta Suomea kohtaan ja tukea siten koko Suomen foodservice-alaa sekä Suomen Bocuse d'Or -joukkueen menestystä kohti podium sijaa Lyonin Bocuse d'Or -finaalissa 2025.

Suomen Bocuse d'Or -edustajaksi Ismo Sipeläinen

Syyskuu 2023


Suomen joukkue Bocuse d'Or -kaudelle 2024-2025 on Bocuse d'Or -edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Kaisa Laanemäe ja valmentaja Kristian Vuojärvi.


Suomen seitsemästoista Bocuse d’Or -edustaja maailman vaativimpaan kansainväliseen kokkikilpailuun on Ismo Sipeläinen. Tulevalla kilpailukaudella Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa jälleen K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto elintarviketeollisuuden yrityksiä.

Suomen joukkue Bocuse d’Or -kaudelle 2023-2025 on Bocuse d’Or -edustaja Ismo Sipeläinen, assistentti Kaisa Laanemäe ja valmentaja Kristian Vuojärvi. Suomen edustaja selvisi illalla 26.9. Suomen Bocuse d’Or -karsintakilpailussa Messuhallissa, Helsingissä, yli viisi tuntia kestäneessä kilpailusuorituksessa edustuspaikasta mitteli kaksi kilpailijaa.

Joukkue voitti karsinnat pistemäärällä 813. Toiseksi kilpailuissa tuli Mikko Pakola pisteillä 783 .

– Kisa oli äärimmäisen tiukka ja kovatasoinen, joten enemmän kuin tyytyväinen voi olla itse tapahtumaan. Pienet erot ratkaisivat ja maku oli se, joka kuitenkin vei voiton tekniikasta. Maut ja rakenteet kallistivat vain hiuksen hienosti vaa’an Sipeläisen puolelle. Molempien tiimien tekeminen oli superhyvää ja kun piste-ero on vain 30 tuhannesta, se ei ole kovin paljon. Oli hienoa seurata kisaa joka oli näin tiukka. Super iso kiitos molemmille tiimeille, sanoo tuomariston presidentti ja Bocuse d’Or academy Finland Ry: puheenjohtaja Tommi Tuominen.

Ismo Siepeläisen, Kaisa Laanemäen ja Kristian Vuojärven harjoittelu Euroopan-karsintoja varten alkaa heti. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Trondheimissa 19.-20.3.2024, josta 10 joukkuetta jatkaa kohti Lyonissa 2025 käytävää maailman-finaalia.

Laaja kumppaniverkosto takaa resurssit

Bocuse d’Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen harjoittelun takaa yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja tämän kokoaman kumppanuusverkoston kanssa. Verkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia elintarviketeollisuuden yrityksiä. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2024-2025 mahdollistavat Arla, Lantmännen Unibake, HKScan ja Hellman’s. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Santa Maria , Medanta sekä Haaga -Helia ja Perho. K-ryhmästä Bocuse d’Or matkaa tukevat K-Citymarket ja Kespro.

– Yhteistyömme laajan kumppaniverkoston kanssa luo Suomen joukkueelle rauhan harjoittelulle ja kilpailemiselle. Samalla se tuo kumppaniemme mahdollistaman laajan mediapinnan myötä tämän maailmanluokan kilpailun kaikille ruoasta kiinnostuneiden suomalaisten ulottuville, toteaa Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen jäsen ja Kryhmän Bocuse d´Or yhteistyöstä vastaava johtaja Mikko Paukkonen.

– Ravintola-alan vetovoimaisuuden ja suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi meidän on tehtävä yhdessä yhä enemmän töitä. Ala vaatii innoittavia esimerkkejä ja yhdessä me saamme Bocuse d’Orin entistäkin näkyvämmäksi osaksi suomalaisten arkea. Haluamme nostaa Suomen yhdeksi maailman kiinnostavimmaksi ruokamatkailukohteeksi, Paukkonen summaa.


Teksti: Bocuse d'Or Academy Finland ry

Kuvat: Santeri Stenvall


Kuka on Suomen Bocuse d'Or edustaja 2024-2025, Mikko Pakola vai Ismo Sipeläinen

Syyskuu 2023

Bocuse d’Or Euroopan Mestaruuskilpailu järjestetään 19.-20.3.2024 Trondheimissa, Norjassa. Kumpi edustaa Suomea tuossa maailman vaikeimmassa keittotaidon semifinaalissa? Mikko Pakola vai Ismo Sipeläinen?

Bocuse d’Or -kauden 2024- 2025 karsintaottelu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.9.2023. Kilpailusta on tulossa jännittävä kahden kilpa kolmannen ehdokkaan, Filip Langhofin vetäydyttyä kisasta. Kauden 2024-2025 Bocuse d’Or:n Suomen edustajan paikkaa havittelee siis Mikko Pakola, assistenttinaan Niilo Suominen ja valmentajanaan edelliskauden edustajamme Johan Kurkela. Toinen kilpalijoista on Ismo Sipeläinen, assistenttinaan Kaisa Laanemäe ja valmentajanaan Kristian Vuojärvi.  Karsintakilpailun päätuomarina toimii Tommi Tuominen, kahden Michelin-tähti ravintolan, Demon ja Finnjävelin, kokki ja ravintoloitsija.

Suomen edustajaksi valittu kokki sitoutuu keskittymään harjoittelemaan Euroopan karsintakilpailua ja Lyonin loppukilpailua varten tammikuussa 2025.


Bocuse d'Or kilpailukausi 2022-2023

Suomen Bocuse d'Or -joukkue kaudella 2022-2023, valmentaja Kalle Tanner, kokki Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen.

Tanska voitti jälleen Bocuse d’Orin, Suomi kuudes

Maailman vaativimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin finaali käytiin 22.-22.1. Lyonissa. Kilpailun kärkeen nousi Tanska. Toiseksi tuli Norja ja kolmanneksi Unkari. Suomi sijoittui kuudenneksi.

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jonka finaaliin osallistui 24 maata. Suomen edustaja Johan Kurkela ja assistentti Aino Kasanen sijoittuivat kuudenneksi 1880 pisteellä. Voiton vei Tanska 2076 pistettä,  toiseksi tuli Norja, 1971 pistettä,  ja kolmanneksi Unkari 1955 pisteellä.

- Pienistä vaikeuksista huolimatta saimme ruoan tuomareille sellaisena kuin suunnittelimme. Saimme muun muassa kalan valmistustavasta paljon kehuja. Kovatasoisessa kisassa pienetkin piste-erot merkitsevät. Tästä on hyvä jatkaa, kertaa Kurkela.

Kilpailuissa valmistettiin kolmen ruokalajin lapsille suunniteltu menu kurpitsasta, jonka arvioi ammattikokkien tuomaristo. Annoksista oli löydyttävä lapsikohderyhmää puhuttelevaa leikkisyyttä.

Tarjoiluvadilla esitellyn kilpailuruoan pakolliset raaka-aineet olivat merikrotti ja kampasimpukka. Lisäksi oli valmistettava kaksi lisuketta, kastike ja erillisestä astiasta tarjottava, sinisimpukoista ja kilpailijan maalle ominaisesta palkokasvista tehty lisuke. Suomen tarjoiluvadin suunnitteli muotoilija Laura Meriluoto.

Suomen tuomari Eero Vottonen maisteli 72 kurpitsa-annosta.

- Kurpitsatehtävässä oli paljon vaihtelua – parhaiden ja huonojen välillä oli selkeä tasoero. Tehtävänämme oli tulkita maun, ulkonäön ja muiden tavallisten kriteerien lisäksi annosten leikkisyyttä, mikä oli haastavaa. Osalla oli mielestäni liikaakin leikkisyyttä, toiset taas eivät olleet ottaneet sitä huomiota millään tavalla, Vottonen sanoo.

Vottonen veikkaa, että Suomen joukkueen alkuruoka on jakanut tuomareiden mielipiteitä. Tulostilaisuudessa ei julkisteta tuomarikohtaisia pisteitä.

24 hengen tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Lisäksi keittiötyöskentelyä arvioi erillinen tuomaristo.


Kisatunnelmia Lyonista 23.1.2023

Bocuse d’Or 2023: Johan Kurkela tarjoaa kansainväliselle tuomaristolle merikrotin loimutettuna

Bocuse d’Or 2023-kilpailussa valmistetaan ennalta määrätyistä pääraaka-aineista kaksi kilpailutehtävää. Kilpailutehtävistä ensimmäinen, kolmen ruokalajin kurpitsamenu on saanut nimekseen Leikki. Kurpitsatehtävää povataan haastavaksi monille joukkueille: sen suunnittelemiseen oli aikaa vain viikkoja, ja kurpitsa sekä lapsikohderyhmä antavat haastetta tehtävän toteuttamiseen Bocuse d’Or-kilpailun tasovaatimusten mukaisesti.

- Kurpitsamenun kohderyhmänä ovat lapset. Kohderyhmä mielessämme olemme hakeneet annoksiin leikkisyyttä, sekä ulkonäöllisesti että mauissa ja tekstuureissa. Annoksissa on kirkkaita värejä ja kiinnostavia makuyhdistelmiä: alkuruoassa kurpitsaan on yhdistetty melonia, tomaattia ja vaniljaa, pääruoan velouté-kastikkeessa maistuu karamellisoitu sienivoi ja jälkiruoassa kurpitsaan on yhdistetty tyrniä ja kookosta, Kurkela kuvaa.

Toinen kilpailuannos, Loimu, esitellään tuomaristolle uniikilla muotoilija Laura Meriluodon suunnittelemalla tarjoiluvadilla ja -esineistöllä. Pakolliset raaka-aineet ovat merikrotti ja kampasimpukka. Lisäksi on valmistettava kaksi lisuketta, kastike ja erillisestä astiasta tarjottava, sinisimpukoista ja kilpailijan maalle ominaisesta palkokasvista tehty lisuke.

- Tehtävässä arvioidaan kilpailijan kotimaan raaka-aineiden ja perinteiden esiintuomista. Meidän merikrottimme on loimutettu ja annoksen lisukkeissa on muun muassa Lapin puikulaa ja suomalaista omenaa. Erikseen tarjottava lisuke on meidän versiomme hernekeitosta, suomalaisen talven ja laskiaisen tutusta herkusta, Kurkela kertoo.

Suomen teemana on kilpailuissa Lumo. Sekä ruoka, graafinen ilme että vadin suunnittelu toistavat tunnelmaa talven ensimmäisistä  lumoavista auringonsäteistä, jotka murtavat kaamoksen ja antavat lupauksen tulevasta keväästä. Kilpailutehtävän tunnuslause on A celebration of the first rays of the Northern winter sun.

Kilpailussa mukana olevien maiden edustajista koostuva tuomaristo arvioi annoksia maun, ulkonäön, pääraaka-aineiden käytön sekä omaperäisyyden perusteella. Kilpailuissa on lisäksi keittiötyöskentelyä arvioiva tuomaristo, jonka pisteet vaikuttavat lopputulokseen. Suomen tuomarina toimii Eero Vottonen. Vottonen maistelee ja tuomaroi kolmen ruokalajin kurpitsatehtävän, mikä tarkoittaa 72 kurpitsasta valmistettua annosta kahden päivän aikana.

Suomen joukkue aloittaa 5 t 30 min kestävän kilpailusuorituksen Suomen aikaa klo 11.10. Kurpitsamenun annokset valmistuvat klo 16.10 ja vati 16.40. Palkinnot jaetaan alkaen klo 19.00. Suomalaisia kannustajia on paikalla yleisössä ennätysmäärä: noin 150 henkeä.

K-ryhmä on Suomen Bocuse d'Or -joukkueen pääyhteistyökumppani Suomessa kilpailukaudella 2022-2023. K-ryhmän keräämän suomalaisista ja Suomessa toimivista elintarviketeollisuuden yrityksistä kootun kumppaniverkoston avulla taattiin resurssit Suomen kilpajoukkueen tehokkaaseen harjoitteluun. Suomen joukkue sai näkyvyyttä K-ryhmän ja kumppanien omissa medioissa sekä keväällä Nelosella esitetyssä televisiosarjassa Tähtikokkien Bocuse d’Or, joka seurasi Suomen joukkueen Bocuse d’Or -harjoittelua.


Kolmen ruokalajin kurpitsamenu.

Merikrotti "Loimu" vadilla.

Suomen kilpailuannokset

Suomen kilpailuannokset

Kurpitsa ”Leikki”

Tutti Frutti

Kylmä kurpitsa-melonisalaatti

Tutti frutti-hyytelö

Tomaattia, vaniljaa ja sanshopippuria 

Pumpking

Kurpitsapihvi BBQ

Umami-veloutè ja karamellisoitua sienivoita

Tartaletti ”sunny side up”

Kurpitsagnochhi ja kauden kasviksia

Cinderella

Kurpitsa-tyrnisorbetti

Kookosjugurttimousse

Kurpitsahilloa ja kurpitsakaamellia

Mysli ”surprise”

Merikrotti ”Loimu”

Tradition

Loimutettua merikrottia ”BBQ”

Rapea kampasimpukka XO

Sauce ”foyot”

Paahdettua merikrottia ja karamellisoitua kampasimpukkaa

Arctic gold

Lapin puikulaa, luomuvoita ja Amalfi-sitruunaa

Onion shell

Suomalaista omenaa, remoulade ”fines herbes” ja sienihelmiä

Ragout

Suomalaista hernekeittoa, vihanneksia, kevyesti savustettuja sinisimpukoita ja grillattua voita

Sinisimpukkakrutonki

Vahva kumppanuus tuo tulosta

Suomen Bocuse d’Or – joukkueen rahoituksen on taannut kilpailukaudella Bocuse d’Or Academy Finland ry:n vahva yhteistyökumppanuus K-ryhmän kanssa. K-ryhmän kokoamaan kumppanuusverkostoon lukeutuu laaja edustus suomalaisia ja Suomessa keskeisesti toimivia elintarviketeollisuuden yrityksiä. Bocuse d’Or on näkynyt koko kilpailukauden ajan markkinoinnillisena teemana kumppaniverkoston toimijoiden sisällöissä.

Bocuse d’Or Academy Finland ry vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kilpailuihin ja kehittää Bocuse d’Or -kilpailutoimintaa Suomessa. Suomen Bocuse d’Or -menestyksen kilpailukaudella 2022-2023 mahdollistavat K-ryhmän tukemana Arla Pro, Fredman, HKScan ja Hellmans. Lisäksi kumppaneina toimivat E. Ahlström, Hätälä, Metos, Moët Chandon, Järvikylä, Olvi Vichy, Santa Maria. Joukkueen vaatettaa Medanta. Bocuse d’Or Academy Finland ry:n kumppaneina toimivat lisäksi Haaga-Helia ja Perho Liiketalousopisto.


Kuvat: Santeri Stenvall

Lue myös:

Bocuse d'Or 2023: Kolmen ruokalajin kurpitsamenu lapsille

Joulukuu 2022

Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Toisena kilpailutehtävänä valmistetaan menu lapsille, minkä pääraaka-aineena on kurpitsa. Suomen joukkue kilpailee maanantaina 23.1. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa.

Tommi Tuovinen Bocuse d'Or Academy Finland Ry:n puheenjohtajaksi

Marraskuu 2022

Bocuse d’Or Academy Finland ry on valinnut vuosikokouksessaan uuden hallituksen.

"Lähdin mukaan, koska mielestäni Bocuse d’Or on parhaita mahdollisia näyteikkunoita suomalaisen ammattitaidon esiin tuomiseen. Haluan antaa oman panokseni siihen, että Suomi pärjää maailman kovimmassa kokkikilpailussa", Tuominen sanoo.

Bocuse d'Or -finaalissa kokataan merikrottia

Lokakuu 2022

Suomen osallistuminen Bocuse d'Or -kokkikilpailuihin nostaa esiin suomalaista ruokakulttuuria ja keittiöosaamista maailmalla. Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023, missä kilpailutehtävänä on yhdistää oman maan parhaat raaka-aineet merikrottiin. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa.


Mustikkamaito by Johan Kurkela

Elokuu 2022

Suomen luontoa juhlitaan vuosittain elokuun viimeisenä lauantaina. Me E.Ahlströmillä ajattelemme Suomen luonnon päivää myös ruokamatkailun ja -kulttuurin näkökulmasta. Suomalaisen luonnon raaka-aineet ovat yksi kilpailuvalttimme, jonka puolesta on syytä tuulettaa suuresti ja näkyvästi!

Istuimme alas Suomen Bocuse d'Or -edustajan Johan Kurkelan kanssa puhumaan suomalaisesta luonnosta ja sen raaka-aineista. Lopuksi juhlimme suomalaista luontoa astetta ylellisemmällä Mustikkamaidolla by Johan Kurkela, jonka reseptin löydät artikkelistamme.

Suomen Bocuse d'Or -joukkueen kesäkuulumiset

Kesäkuu 2022

Tapasimme hyväntuulisen Suomen Bocuse d'Or -joukkueen Keskon kampuksella, kun tapahtuman yhteistyökumppanit kerääntyivät yhteen kertaamaan Budapestin kisatunnelmaa, ja suunnittelemaan tulevaa syksyä.

Suomen Bocuse d'Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela

Joulukuu 2021

E.Ahlström oli mukana kannustamassa joukkueita ja Suomen edustajan valintaa. Helsinkiläinen kokki Johan Kurkela on Suomen edustaja maailman merkittävimmässä kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa.


Toggle Nav
Ostoskori