Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Bocuse d’Or 2023: kolmen ruokalajin kurpitsamenu lapsille


Joulukuu 2022

Kokkien maailmanmestaruuskilpailujen, Bocuse d’Orin finaali järjestetään Lyonissa 22.-23.1.2023. Suomen joukkue, Johan Kurkela ja Aino Kasanen, kilpailevat maanantaina 23.1. Suomen tavoite on olla kolmen parhaan joukossa. Toinen kilpailutehtävistä nostaa lasten ruokailun valokeilaan. Maailman vaikeimmiksi tituleeratuissa kisoissa 24 eri puolilta maailmaa valittua joukkuetta tekee 5h30min kilpailusuorituksen, jonka aikana valmistuu kaksi eri kilpailutehtävää.

Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista. Palkintosijaa tulevissa finaaleissa jahtaa Suomen Bocuse d’Or -edustaja Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner.  Suomen joukkueen harjoittelumahdollisuudet ja kilpailun näkyvyyden takaa K-ryhmän keräämä laaja kumppaniverkosto.

Toisena kilpailutehtävänä valmistuu menu lapsille

Ensimmäisenä valmistuvassa tehtävässä valmistetaan 15 kappaletta kolmen ruokalajin menua, jonka pääraaka-aineena on kurpitsa ja kohderyhmänä lapset. Alkuruoan on oltava kylmä, pääruoka on lämmin ja siinä on kurpitsan lisäksi pakollisena raaka-aineena kananmuna. Jälkiruoassa korostuu ravintolamaisuus, ja siinäkin pakollinen raaka-aine on kurpitsa.

Vaikka menu valmistetaan lapsikohderyhmälle, kilpailutehtävän arvioi kansainvälinen, ammattikokeista koostuva tuomaristo. Kilpailevien maiden kokkituomariston lisäksi ”Feed the Kids” -nimisen tehtävän arvioi lapsista koostuva varjotuomaristo, jonka suosikki palkitaan maininnalla ”Coup de Cœur des Enfants” (”Lasten suosikki”).

Ammattituomaristo arvioi ruoan normaalien kokkikisastandardien mukaan, ja sen lisäksi antaa 20 pistettä annoksen hauskuudesta, yllätyksellisyydestä, tekstuureista ja muista ominaisuuksista, jotka voisivat miellyttää lapsia.

- Kolmen ruokalajin kurpitsamenu suunnittelu on ollut täysin uudenlainen kisatehtävä. Jo edellisessä finaalissa valmistettiin kolmen ruokalajin menu tomaatista, mutta lapsille suunnattu menu on Bocuse d’Orissa aivan uusi haaste. Se varmasti haastaa myös tuomarit: menun arvioijat ovat aikuisia alan ammattilaisia, joiden täytyisi asettua lasten asemaan ja pisteyttää annokset osaksi sen mukaan, mistä he ajattelevat lasten innostuvan, pohtii Johan Kurkela.

Toisena kilpailutehtävänä joukkueet valmistavat tarjoiluvadilla esiteltävän 15 hengelle valmistetun kilpailuruoan, jonka pääraaka-aineena on merikrotti, kampasimpukat ja sinisimpukat. Vatitehtävässä esitellään samalla oman maan ruokakulttuuria ja raaka-aineita. Lue lisää merikrotti-tehtävästä tästä!

 

Teksti: Bocuse d'Or Academy Finland ry / Mari Cadaut

Kuvat: Santeri Stenvall / Bocuse d'Or Finland

Toggle Nav
Ostoskori