Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut


E.Ahlström on mukana tukemassa ja kehittämässä suomalaista gastronomiaa. Olemme olleet pitkään kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailujen Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen yhteistyökumppani. Kilpailuannokset tarjoillaan ja pöydät katetaan E.Ahlströmin valikoiman tuotteilla. Palkitsemme myös kilpailuissa menestyneet erikoispalkinnoin.

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen tarkoituksena on nostaa esille keittiön ja salin huippuammattilaisia sekä lisätä ravintola-alan arvostusta ja vetovoimaisuutta. Alan arvostetuimmat kilpailut kehittävät kotimaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä toimivat verkostoitumistapahtumana ja loistavana ponnahduslautana ravintola-alan ammattilaisille Suomessa!


Huhtikuu 2024

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit 2024

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -semifinaalit kilpailtiin Viking Glorylla 22.4. Kilpailutehtävien jälkeen finaaliin selvisi 6 kokkia ja 6 tarjoilijaa. E.Ahlströmiltä kisakatsomossa kannustivat avainasiakaspäälliköt Henna-Elina Hurri ja Virva Hyykoski.

 

Vuoden Kokki 2024 -finalistit

Kim Mustonen (Havu Kitchen & Bar)

Simo Harrivaara (Hiiohoi Oy/Harrydanger)

Sami Hakamäki (Tmi Sami Hakamäki)

Alfred Tallberg (Lapland Hotels Kultá Kitchen)

Petri Koski (Finnjävel Salonki)

Simon Selin (Restarant HEJM & Restaurant FRÖJ)

Vuoden Tarjoilija 2024 -finalistit

Jeremias Salonen (Viinihuone Vinossa)

Leeni Hyvärinen (Freelancer)

Alma Syrjäinen (Panza)

Katriina Suominen (Finnair Oyj/Freelancer)

Janika Tiensuu (Ravintola Fiasco?)

Tiia Hänninen (King Crab House)


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2024 finalistit. Kuva: Santeri Stenvall


Lokakuu 2023

Uudet suomenmestarit valittu – Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela ja Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen

Tunnelmataikurimme pääsivät paikan päälle Helsingin Messukeskukseen Viini & Ruoka -messujen yhteydessä kilpailtujen finaalien tunnelmaan nauttimaan serviisistä, sekä makuhermoja kutkuttelevista annoksista - kera sulavan palvelun. Kisoista pystyi bongaamaan astioidemme lisäksi myös Vuoden Tarjoilija-tuomaristosta tunnelmataikurimme Susanna Åströmin! Tuomarit arvostelevat muun muassa asiakaspalvelua, tekniikkaa sekä viinin ja ruuan parittamista.

Suuret onnittelut kaikille kisaajille ja erityiset onnittelut Vuoden Kokille Johan Kurkelalle ja Vuoden Tarjoilijalle Kirsi Seppäselle!


Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen ja Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela. Oikealla Vuoden Tarjoilija -finaalissa tuomaroinut E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Susanna Åström.

Kilpailuannokset tarjoiltiin E.Ahlströmin lautasilta

Vuoden Kokki 2023 Johan Kurkela iloitsi ravintola-alan suomenmestaruudesta kahden intensiivisen finaalipäivän jälkeen.

- Tosi yllättynyt ja kiitollinen fiilis. En osannut veikata yhtään voittajakolmikkoa. Tämä on iso meriitti itselle ja pääsen osaksi kovaa joukkoa, sillä finaalin tuomaripöytä on ollut täynnä omia idoleita, joista iso osa on Vuoden Kokkeja, kertoo Kurkela.

Finaaliannokset tarjoiltiin E.Ahlströmin valikoimasta löytyviltä lautasilta. Tässä Vuoden Kokin lautasvalinnat annoksiinsa:


E.Ahlströmin erikoispalkinnot

E.Ahlström jakaa vuosittain Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija finaaleissa erikoispalkinnot. Tänä vuonna Vuoden Tarjoilijoiden kesken jaettiin Tunnelmallisin kattaus-palkinto, jonka voitti Kirsi Seppänen, ja Vuoden Kokki -finalistien kesken Visuaalisin annos, jonka voitti Ville Neulanen. Onnea voittajille!


E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Virva Hyykoski ja Ville Neulanen.

Vuoden Tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen.

Tunnelmia Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2023 finaalista

Kuvat: Santeri Stenvall

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija finalistit 2023

Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finaali kamppaillaan lokakuussa Helsingin Messukeskuksessa Viini- ja Ruokamessuilla. Semifinaalit kilpailtiin huhtikuussa 2023 Viking Linen Viking Glorylla.

Vuoden Kokki 2023 finalistit

Vuoden Kokki -kilpailijoiden tehtävänä oli semifinaaleissa valmistaa pääruoka-annos kuorellisesta kampasimpukasta. Termistötietoutta selvitettiin kirjoitustehtävällä ja raaka-aineiden käsittelytehtävä kamppailtiin live-yleisön edessä ostereiden avaamisella ja tarjottavaksi valmistelulla.

Vuoden Kokki 2023 finalistit ovat:

Ville Korhonen – Ravintola Savoy
Mikko Pakola – Ravintola Smör
Johan Kurkela – Freelancer
Simon Selin – Restaurant HEJM/Restaurant FRÖJ
Simo Harrivaara – Harrydanger
Kim Mustonen – Havu Kitchen & Bar
Benjam Papp – Palace Restaurant
Ville Neulanen – Alchemist

Vuoden Tarjoilija 2023 finalistit 

Vuoden Tarjoilija -semifinalistien kisapäivään kuului kattaus ja menun tarjoilu ylellisessä Ravintola Kobbassa ja klassikkococktailien valmistusta Vista Loungessa Viking Glorylla. Yleisön edessä lavalla suoritettu tehtävä testasi mm. kilpailijoiden rypälelajikkeiden tuntemusta.

Vuoden Tarjoilija 2023 -finalistit ovat:

Joona Finni – Sataman Viilu
Janika Tiensuu – Ravintola Fiasco?
Jeremias Salonen – Freelancer
Kirsi Seppänen – Ravinteli Bertha
Leeni Hyvärinen – Maaemo
Katri Hautakangas – Ravintola Pöllöwaari
Outi Tölli – Freelancer/Financier Group Oy
Alma Syrjänen – Ravintola Luoto


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit kilpaillaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.


Kuva: Santeri Stenvall


Lue myös

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2022

Lokakuu 2022

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kisat saatiin viikonloppuna päätökseen Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Paljon onnea Vuoden Kokki 2022 Jonathan Slotte (Ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 Joonas Heino (ravintola Peloton Cycling Eatery, Helsinki)!

Joulumenu 2022 Vuoden Kokin ja Vuoden Tarjoilijan tapaan

Lokakuu 2022

Kysyimme Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästöltä ja Vuoden Tarjoilija 2021 Henna Kolehmaiselta parhaat vinkit tulevaan jouluun. Ota joulureseptit talteen ja inspiroidu tunnelmasta!

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija finalistit 2022

Toukokuu 2022

Ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskisojen finalistit on nyt valittu. Korkeatasoisten semifinaalien jälkeen finaali kisataan 27.-30.10.2022 Viini- ja Ruokamessuilla Helsingin Messukeskuksessa.


Vuoden Kokki -kisan tuomarina

Marraskuu 2021

Keittiön ja salin uudet suomenmestarit ovat selvillä - olimme mukana Vuoden Kokki -kisan tuomaristossa!

Vuoden Tarjoilija -kisan tuomarina

Toukokuu 2021

Vuoden Tarjoilija 2021 semifinaali kilpailtiin Ravintolakoulu Perhossa toukokuussa.  Avainasiakaspäällikkömme Susanna Åström on vuosia ollut vaikuttamassa siihen, minkälaisilta lautasilta kokit tarjoilevat kisa-annoksensa tai mitä välineistöä tarjoilijakilpailuissa käytetään.


Toggle Nav
Ostoskori