Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Suomen Bocuse d'Or -edustaja kaudelle 2022-2023 on Johan Kurkela


E.Ahlström oli mukana kannustamassa joukkueita ja Suomen edustajan valintaa. Ravintola-ala on meille sydämen asia ja haluamme olla mukana edistämässä ja tukemassa suomalaisten osaajien mahdollisuuksia näyttää taitojaan alan arvostetuimmassa kilpailussa.

Helsinkiläinen kokki Johan Kurkela on Suomen edustaja maailman merkittävimmässä kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa. Kurkelan tiimi peittosi Ismo Sipeläisen ja Kristian Vuojärven joukkueet Helsingissä joulukuussa 2021 järjestetyssä karsintakilpailussa. Kurkelan joukkueeseen kuuluvat assistentti Aino Kasanen ja valmentaja Kalle Tanner.

Kurkelan joukkue voitti karsinnat 638 pisteellä. Toiseksi kilpailussa tuli Ismo Sipeläinen 569:llä ja kolmanneksi Kristian Vuojärvi 498 pisteellä. Karsinnoissa valmistettiin kaksi ruokaa 12 hengelle. Pakolliset raaka-aineet olivat valkohäntäpeuran luullinen satula ja Euroopan hummeri.

- Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen. Voittaja erottui kovasta porukasta edukseen tasapainoisella, herkällä ja ehjällä kokonaisuudella. Jokainen kilpailija oli panostanut hyvin paljon näihin kilpailuihin, mistä olen hyvin tyytyväinen, summaa päätuomari, Suomen Bocuse d'Or Academyn presidentti Eero Vottonen.

Kurkela on yksi Suomen lupaavimmista nuorista kokeista ja kokenut kisaaja, sillä hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin ja kotimaisiin kokkikisoihin. Bocuse d'Or -kilpailuissa Kurkela on ollut kaudella 2018-2019 Ismo Sipeläisen assistenttina ja edellisellä kaudella apuvalmentajana. Työkokemusta hänellä on useista arvostetuista suomalaisista ravintoloista.

Voittajatuuletuksista päätellen myös tahtotila ja intohimo kisaamiseen tuntuvat olevan kohdallaan. Siitä kertovat myös oheismateriaalin, kuten tarjoiluratkaisujen ja annoskorttien loppuun asti hiottu visuaalinen ilme sekä itse 3D-tekniikalla valmistetut muotit ja työkalut.Laaja kumppaniverkosto takaa resurssit

Bocuse d'Or Academy Finland ry:n rahoituksen ja kilpailujoukkueen harjoittelun takaa uudenlainen yhteistyökumppanuus K-ryhmän ja tämän kokoaman kumppanuusverkoston kanssa, jossa myös E.Ahlström on mukana.

- On upeaa olla mukana tukemassa alan kilpailuja ja antaa intohimoisille ravintola-alan ammattilaisille ja tuleville kyvyille mahdollisuus kehittyä ja tulla paremmiksi, E.Ahlströmin myyntijohtaja Teija Sääksmäki sanoo.

Yhteistyökumppaneiden kanssa tehty työ kasvattaa myös E.Ahlströmin omaa ammatillista osaamista. Tiedämme, mitä ruokamaailmalla tapahtuu ja mitä alan johtavilla ammattilaisilla on työn alla.

- Ja tottakai haluamme kehittää ruokamatkailua Suomeen samaan tapaan kuin Tanska, Norja ja Ruotsi ovat jo tehneet. Ruokakulttuurin ympärille on viimeistään nyt aika rakentaa 'pöhinää' ja arvostusta, jotka lisäävät kansainvälistä kiinnostusta ruokamatkailua kohtaan.

Kurkelan, Tannerin ja Kasasen harjoittelu Euroopan-karsintoja varten alkaa heti. Joukkueen ensimmäinen tulikoe koittaa Budapestissa 23.-24.3.2022, josta 10 parasta joukkuetta jatkaa kohti Lyonissa 2023 käytävää finaalia.

Nyt kääritään hihat ja autetaan joukkuetta menestymään! Me haluamme kaikki murtaa mitalisijojen taian ja ottaa paikan podiumilla, eikö vain?


Kuvat: Bocuse d'Or Finland ja Santeri Stenvall

Toggle Nav
Ostoskori