Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Ennallistamalla ruokalautaselle voi saada 50 vuotta lisäaikaa


Joulukuu 2023

Leijona on päättänyt yhteistyössä suomalaisen E.Ahlströmin kanssa ennallistaa henkilöstöravintoloissaan käytössä olevia lautasia. Lautasien uudistaminen aloitetaan Suomenlinnasta Merisotakoulun ravintola Hilmassa joulukuussa 2023. 

Leijona Cateringin ravintoloissa kautta maan on käytössä tuhansia posliinilautasia. Leijona valmistaa keskimäärin 70 000 ateriaa päivässä, mikä vaatii kaikilta astiamateriaaleilta turnauskestävyyttä. 

- Täällä Hilman henkilöstöravintolassa lautaset ovat kovassa käytössä. Vuosien ahkeran käytön aikana suuri osa lautasista on naarmuuntunut. Ennallistetut lautaset tuovat takaisin raikkautta ja laatua kattauksiin minkä uskomme lisäävän myös asiakastyytyväisyyttä, kertoo ravintolapäällikkö Marjo Vetterstrand Suomenlinnasta.

Ilmastonäkökulma oli yksi tärkeä tekijä, kun Leijona Catering päätti ennallistaa vanhoja posliinilautasiaan. Uuden menetelmän ansiosta huonokuntoinen astia voidaan ennallistaa täysin uutta vastaavaksi, jolloin hiilijalanjälki on uuden hankkimiseen verrattuna 90 % pienempi. Leijonassa aloitetaan projekti ensin 300 vanhalla lautasella ja edetään vuoden 2024 aikana erä kerrallaan, sitä mukaa kun sopivia eriä uusimista kaipaavia lautasia saadaan kokoon.

- Astioiden ennallistaminen ja sitä kautta niiden käyttöiän huomattava pidentäminen on hieno innovaatio ja tukee resurssitehokkuutta. Se vähentää myös omalta osaltaan jätemäärää, vaikka korjauskelvottomille posliinilautasille on astiatoimittajalla toki olemassa vastuullinen kierrätysprosessinsa, toteaa vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo.

Posliiniastiat voidaan ennallistaa jopa 5-7 kertaa aina uutta vastaavaan kuntoon. Näin sen käyttöikä kasvaa viisinkertaiseksi normaaliin verrattuna ja voi ravintolakäytössäkin olla jopa 50 vuotta.

Lisätietoja:

Leijona Catering: Vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo, p. 010 4320 125

E.Ahlström: Myyntipäällikkö Kristiina Haljala, p. 010 3495 282Toggle Nav
Ostoskori