Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Kierrätetty PET-materiaali sisustustuotteissa


Valikoimaamme ovat jo pitkään sulostuttaneet upeat PET-materiaalista valmistetut tyynyt ja peitot. Entisessä elämässään nämä kauniit, pehmeät sisustustekstiilit olivat - mitäpä muutakaan - kuin muovipulloja!

Kierrätetty PET-materiaali

PET eli polyetyleenitereftalaatti on muovia, jota käytetään erityisesti juuri virvoitusjuomapulloissa ja pakkausmateriaaleissa. Onneksemme PET-muovita valmistetut muovipullot ovat kierrätettäviä ja nekin pullot, jotka eivät enää kelpaa uusiksi pulloiksi, voidaan hyödyntää esimerkiksi tekstiilikuituna. Kestävyytensä ansiosta PET-polyesterikuitua käytetään myös mm. autojen turvavöissä ja sisäverhoiluissa.

Tutustu nyt myös verkkokauppamme uutuustuotteisiin, PET-materiaalista valmistettuihin mattoihin!


Kierrätetyistä muovipulloista valmistetut PET-tekstiilit tuntuvat pehmeiltä ja kestävät käyttöä sekä monenlaisia sääolosuhteita, siksi ne soveltuvat erityisen hyvin esimerkiksi ravintolan terassin sisustukseen.

Muovipullon matka pehmeäksi langaksi

Miten muovipullo muutetaan langaksi? Tämä onkin mielenkiintoista. Kierrätyslaitoksissa muovijäte puhdistetaan ja hajotetaan pieniksi hiutaleiksi. Tämän jälkeen muovihiutaleet sulatetaan, venytetään pitkiksi säikeiksi ja kehrätään langaksi. Esimerkiksi kokonaisen maton valmistamiseen tarvitaan maton koosta riippuen 100-750 kierrätettyä PET-pulloa. Lopputulos, kierrätetystä muovista valmistettu tekstiilituote, on pitkäikäinen ja kestävä.

Miltä muovista valmistettu tekstiilituote sitten tuntuu? Esimerkiksi puuvillaan verrattuna eroa ei juuri huomaa. Itse asiassa PET-muovista valmistetun tekstiilin tuntu lähentelee villamaista pehmeyttä.

Helppohoitoiset PET-tekstiilit sopivat myös terassille

PET-materiaalin ihanuus ilmenee myös sen mutkattomuudessa, nimittäin PET-tekstiilit kestävät hyvin kosteutta ja sopivat siksi loistavasti myös ulkokäyttöön. Voit pestä PET-materiaalista valmistetut tekstiilit koneessa 30 asteessa, minkä jälkeen ne kuivuvat suorastaan silmänräpäyksessä.Kuvat: E.Ahlström, Liv Interior


Toggle Nav
Ostoskori