Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Vuosi yrittäjänä - sitoutumista, vastuuta ja horisontti kaukana


Joulukuu 2018

 

Nostimme maljaa yksivuotisen yrittäjäuramme kunniaksi ja totesimme yhdessä Teijan kanssa, kuinka valtavan nopeasti aika on kulunut! Oli hyvä hetki tuoreina E.Ahlströmin omistajina pysähtyä miettimään, mitä yrittäjyys on meille tarkoittanut ja mitä se on tuonut mukanaan. 


Siitä on nyt hiukan yli vuosi aikaa, kun pääsimme virallistamaan yrityskauppamme ja sen, että meistä - yrityksen toimivasta johdosta - tuli E.Ahlströmin uudet pääomistajat. Asiaa oli toki jo työstetty jonkun aikaa, ja oli suuri helpotus saada kerrottua uutinen omalle henkilökunnalle, asiakkaille ja kumppaneille.


Perheiden omistama yhtiö

Päätös yrittäjäksi ryhtymisessä oli lopulta helppo. Tunsin E.Ahlströmin äärimmäisen hyvin sisältäpäin jo yli kymmenen vuoden ajalta ja yritys on erittäin hyvässä kunnossa. Päätöksentekoa helpotti myös, että silloisille pääomistajille tämä ratkaisu oli mieluisin. Heidän tukensa, esimerkkinsä ja innoituksensa antoivat meille varmuutta. 

Oli myös koko ajan selvää, että haluan Teijan tähän mukaan, eikä hänen mukaan houkuttelemisensa ollut vaikeaa. Meillä molemmilla oli vahva luottamus E.Ahlströmiin, sen intohimoisesti alaan suhtautuvaan henkilöstöön, erinomaisiin tavarantoimittajiin ja kumppaneihin. Yrityksellä on pitkä historia, jota on suuri kunnia päästä jatkamaan.


Intohimo ja sitoutuminen

Yrityksemme arvot ovat olleet alusta asti lähellä omiamme ja niiden varassa yritystä on ollut mielekästä kehittää. Kumppanuus, kehittyminen ja vastuullisuus arvoina ovat omiaan luomaan yritykselle jatkuvuutta. Minusta arvomme kuvastavat hyvin perheyhtiömäistä toimintaamme ja haluamme jatkossakin olla leimallisesti perheyhtiö - nyt vain omistavia perheitä on neljä.

Koska yritystä on kehitetty koko ajan suurella intohimolla ja sitoutuneesti, on loppujen lopuksi vaikeaa sanoa, mikä yrittäjyyden myötä on muuttunut. Ainakin on selvää, että kaikkeen tekemiseen suhtautuu entistäkin sitoutuneemmin.

Perspektiivi laajenee ja vastuu kasvaa

Yrittäjäksi ryhtyminen on muuttanut arkea yllättävän vähän. Töitä olemme tehneet aina paljon ja olleet vastuussa yrityksen kehityksestä ja menestyksestä. Yrittäjänä perspektiivi laajenee entisestään ja toisaalta horisontti on vieläkin kauempana kuin ennen. On totta, mitä sanotaan yrittäjän kvartaalista - se on todellakin enemmän kuin 3 kuukautta. Toisaalta suuria päätöksiä on lopulta jopa helpompi tehdä ja riskejäkin ottaa, kun on itse eniten vastuussa tekemisistä ja seurauksista.

Perimmäinen muutos yrittäjyydessä liittyy vastuuseen. Olemme nyt päätöksillämme entistäkin pitkäaikaisemmassa vastuussa ihmisistä ja heidän toimeentulostaan. Samalla yrittäjänä tunnen vieläkin suurempaa vastuuta myös koko toimialan kehittymisestä ja kehittämisestä. Haluamme olla aktiivisesti viemässä suomalaista majoitus- ja ravitsemisalaa eteenpäin ja tiedämme, että roolimme ja mahdollisuutemme vaikuttaa ovat suuria. Ravintola-ala muuttuu koko ajan, emme halua kulkea jo tallattuja polkuja, vaan kehittyä ja muuttua alan kanssa yhdessä.

Älä muutu ihmisenä

Kumppaniverkoston ja henkilöstön tuki yrittäjälle on ollut uskomattoman positiivista. Ihmiset arvostavat yrittäjyyttä todella paljon ja se lämmittää mieltä ja antaa uskoa tulevaisuuteen.

Kun meistä tuli E.Ahlströmin omistajia, sovimme Teijan kanssa, että toisen pitää palauttaa maan pinnalle, jos yrittäjyys alkaa muuttaa meitä ihmisinä liikaa. Ei ole onneksi tarvinnut kummankaan huomautella. Kummankin omat perheet ja koti toimivat tärkeimpänä tukena ja maadoittajana.

 

Teija Sääksmäki ja Petri Nupponen

 

Teksti: Petri Nupponen, toimitusjohtaja, yrittäjä, E.Ahlström

Toggle Nav
Ostoskori