Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Toivoa tunnelissa


Lokakuu 2020

 

Tyttäreni pyrki tämän vuoden alussa opiskelemaan yliopistoon Englantiin. Listalta valikoitui viisi eri opinahjoa ja parin viikon aikana piti rakentaa portfolio, jolla osoittaa kyvyt ja lahjat valitulle alalle. Hän teki työtä käskettyä. 

Kaksi viikkoa aherrusta yötä päivää vähillä unilla ja kas, portfolio oli valmis kuvattavaksi ja videoitavaksi ja sitten lähetettäväksi sähköisesti kohti yliopistoja. Koko kevään toivoin sydämeni pohjasta, että opiskelupaikka aukeaisi.

Sitten tuli korona. Kaikki muuttui muutamassa viikossa hyvin epäselväksi ja epävarmaksi. Miten opiskelut järjestyvät, jos pääsee opiskelemaan, pääseekö matkustamaan kohdemaahan vai onko opiskeltava etänä?

Loppukeväästä ja alkukesästä alkoi tipahdella hyväksyviä päätöksiä Englannin suunnalta ja lopulta tyttärelläni oli viisi yliopistoa, joista valita. Homma eteni ja opiskelukaupungiksi valikoitui pähkäilyn jälkeen Bristol. Pidimme taas toivoa yllä ja mietimme lähtöpäivää, haimme hänelle opiskeluasuntoa ja opintolainaa, sillä suunnitelmia oli vietävä eteenpäin, vaikka kaiken yllä leijaili epävarmuus.

Viime viikolla saatoin tyttäreni matkaan. Vaikka kaikki on edelleen hyvin sekavaa ja epävarmuus on palannut vielä voimakkaampana kuin keväällä, vannotin hänelle pitämään toivoa yllä. Edessä on tulevaisuus, koronasta tai maailman tilanteesta riippumatta, ja sitä varten on elettävä elämää eteenpäin.

Pidetään myönteistä tunnelmaa yllä!

Täällä kotimaassa keskityn nyt itse samaan asiaan, toivoon ja tulevaisuuteen.

Ravintola-alalla usko tulevaan on nyt kovalla koetuksella. Viranomaiset ja hallitus eivät millään tavalla tee tulevaisuuden näkymistä helpompia tai valoisampia. Informaatio on sekavaa ja epäloogista, ravintola-alaa syyllistetään ilman faktoja ja niin edelleen. Nyt jos koskaan on vaadittava itseltään kovaa uskoa ja toivoa paremmasta.

Minä keskityn niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa; työkavereiden ja henkilökunnan sekä asiakkaiden hyvinvointiin ja jaksamiseen pitämällä yllä toiveikkuuden ilmapiiriä. Edistän niitä projekteja, jotka edes hieman kirkastavat valoa tunnelin päässä ja ylläpidän niin myönteistä tunnelmaa kuin mahdollista.

Nyt on aika käyttää olemassa olevat resurssit parantamalla sitä kokemusta, minkä asiakkaat saavat ja muistavat. Hyvät hetket ravintolassa ovat juuri nyt niitä pieniä toivonpilkahduksia monen ihmisen elämässä. 

Satsaa lämpöön, pehmeyteen ja hyvään asiakaspalveluun. Anna asiakkaalle tunne siitä, että välität. Olemme tässä veneessä yhdessä ja selviämme tästä.

Sillä toivoa on aina.

 

Teksti: Teresa Välimäki

Teresa Välimäki työskentelee Foody Allenilla, ja auttaa ravintolan sesongin somistamisessa Fresh up -palvelun avulla.

Toggle Nav
Ostoskori