Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Vuoden Kokki -kisan tuomarina


Keittiön ja salin uudet suomenmestarit ovat selvillä - olimme mukana Vuoden Kokki -kisan tuomaristossa!

E.Ahlström on vuosien ajan ollut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen yhteistyökumppani. Me haluamme tehdä ja tukea gastronomisia tekoja isolla liekillä, jotta Suomessa olisi maailman parhaat ravintolat.

Liekit loimusivat ja sykkeet olivat koholla Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä finaalissa. Myös yleisö pääsi jännittämään kisaa lähietäisyydeltä ja piti tunnelman korkealla yhdessä juontajien, Teresa Välimäen ja Samuil Angelovin kanssa.

Tunnelma oli katossa myös meillä, sillä avainasiakaspäällikkömme Virva Hyykoski sai kutsun jälkimmäisen finaalipäivän tuomaristoon!

Millainen kokemus se oli?

Todella upea juttu! Kun on jo vuosia ollut mukana kisan järjestelyissä monella muulla tapaa, niin nyt oli mahtavaa päästä kokemaan tämäkin, vaikka ennakkoon vähän jännittikin.

Tuomaroimme alkuruokaryhmässä 12 annosta, joten arvioitavaa riitti. Kiinnostavinta oli nähdä, miten erilaisia annoksia kokit olivat luoneet. Pakollisina raaka-aineina kahdessa alkuruossa olivat kampasimpukka ja kyssäkaali sekä osteri ja omena.

Arviointikriteereinä maku ja ulkonäkö

Omassa arvioinnissani annokset, joissa huomio oli huollellisesti valmistetussa pääraaka-aineessa tehtävänannon mukaan, saivat parhaat pisteet. Jälkeenpäin tuomaripalaverissa oli hienoa huomata, että olimme kaikki varsin samoilla linjoilla kolmen parhaan alkuruoan pisteytyksessä. Tietynlainen selkeys, raikkaus ja yksinkertaisuus olivat valttia.

Olin myös ilahtunut siitä, miten kauniita ja herkkiä annokset olivat. Saan työssäni olla vaikuttamassa siihen, millaisilta lautasilta kisa-annokset tarjoillaan ja mitä välineistöä kattaukseen on käytettävissä. On aina yhtä sykähdyttävää nähdä upea annos upealla lautasella. Tänä vuonna finaaliannosten kanssa kilpaa loistivat Sergio Hermanin Inku, MunKaa Designin Luna ja Roos Van de Velden Ebb And Flo.

E.Ahlström palkitsi kisan parhaat visualistit erikoispalkinnolla. Ne pokkasivat Ville Korhonen ravintola Savoysta sekä Egle Allikivi ravintola Villa Lillasta.Kilpaileminen kannattaa aina!

Tuomarointipäivä oli hyvä muistutus verkostoitumisen voimasta ja kisan merkityksestä alalle. Tapasin monta vanhaa kokki- ja keittiömestarikollegaa ja tutustuin lukuisiin uusiin. Juttelimme aiheesta myös Vuoden Kokki Akatemian puheenjohtaja Henry Tikkasen kanssa.

Kokkikisoissa tärkeintä on voittaa itsensä, ja jo sillä tavoitteella kannattaa lähteä kisaamaan ja kannustaa kollegatkin mukaan! Kilpailijat pääsevät mittaamaan osaamistaan huipputasolla ja saavat palautetta, jollaista ei todennäköisesti anneta muualla. Myös kisaamisen kautta luodut verkostot ja sitä kautta syntyvät mahdollisuudet vaikka uuteen työpaikkaan tai jopa oman ravintolan perustamiseen ovat arvokasta pääomaa mahdollisen menestyksen rinnalla.

Myös itse kilpailu on upean yhteistyön tulos, jossa ollaan koko alan asialla aina kisajärjestäjiä, yhteistyökumppaneita ja oppilaitoksia myöden.

Juuri näin, sitä samaa mekin ajattelemme. Parhaat jutut syntyvät hyvästä yhteistyöstä.

Me teemme tätä rakkaudesta lajiin, ravintolat ovat meidän intohimomme. On upeaa, että voimme olla mahdollistamassa ammattilaisten kilpailuja. Kun yksilöt kisaavat ja menestyvät, niin samalla koko ala kehittyy.

Voiton Vuoden Kokki 2021 -kisassa nappasi Kim Päivistö helsinkiläisestä ravintola Inarista ja Vuoden Tarjoilijaksi 2021 nousi Henna Kolehmainen Ravinteli Huberista Tampereelta. Onnea voittajille!Vuoden Kokki 2021 ja Vuoden Tarjoilija 2021 finaali kilpailtiin lokakuun lopussa Viinikylässä Helsingin Kirjamessujen yhteydessä. E.Ahlström on molempien kisojen yhteistyökumppani.

Kuvat: Kati Laszka ja Santeri Stenvall

Toggle Nav
Ostoskori