Tämä yritystili on suljettu, etkä siksi voi tilata verkkokaupasta näillä tunnuksilla. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä E.Ahlströmin asiakaspalveluun

Olet tunnelmataikureiden PRO-verkkokaupassa. Yli 100 €:n tilaukset toimituskuluitta. Tervetuloa!

Rakenna tunnelma kuin ravintolassa. Tervetuloa!

Asuntomessut Naantalissa 15.7.-14.8.2022

Naantalin asuntomessut Kultarannan ja Muumimaailman kainalossa

Naantalin asuntomessualue Lounatuuli kohoaa merestä Luonnonmaan saarella, viitisen kilometriä Naantalin keskustasta. Presidentin kesäasunto Kultaranta sijaitsee samalla saarella lisäten alueen arvokkuutta, eikä lapsiperheiden vetonaula Muumimaailmakaan kaukana ole.

E.Ahlströmin tunnelmataikurit olivat mukana viimeistelemässä kahden kohteen tunnelmaa kattausten muodossa: Kohteessa 14, Villa Myötätuuli, löytyy sisustussuunnittelija Piia Kalliomäen valinnat moderniin ja vaaleaan kattaukseen kun taas kohteen 29, Koti Neulanen, asukkaan Suvi Haukiojan kattaus myötäilee kodin sisutuksen tummia ja maanläheisiä sävyjä.

Skrollaa alas, niin löydät tarkemmat kuvaukset kohteista ja tuotteet, jotka löytyvät valikoimistamme!

Naantalin asuntomessut ovat yleisölle avoinna 15.7.-14.8.2022


Rauhallisella metsään ja peltoon rajautuvalla luonnonkauniilla tienpäätontilla kohoaa kaksikerroksinen moderni Kontio -hirsitalo, Villa Myötätuuli. Entisen jääkiekkoilijan perheineen rakennuttama Naantalin asuntomessujen kohde numero 14 on ansioituneen sisustussuunnittelija Piia Kalliomäen käsialaa. Ekologisuus, innovatiivisuus ja luonnon kunnioitus ovat sekä asuntomessujen teemoja että tärkeitä suuntaviivoja kohteen suunnittelussa.

Valo siivilöityy olohuoneen lounaaseen avautuvista ikkunoista verhojen läpi, jotka lisättiin pehmeyden luomiseksi tilaan. Olohuoneen musta takka sointuu Timberwisen Amore Brown -tammiparketin ja taustalla olevan lasisen Grado Valo -portaikon kanssa harmonisesti yhteen, mustan jäntevöittäessä vaaleaa. Katseenvangitsijoita ei hakemalla haettu, mutta hillityn näyttävä portaikko on kodin keskipiste ja samalla sen kaunein kaluste. Neutraalinsävyiset abstraktit maalaukset elävöittävät olohuoneen korkeaa seinää. Teddykankainen ruskeanharmaalla villamohairilla verhoiltu Adean Origami -sohva houkuttelee nauttimaan pehmeydestään. Terassilla osittain suojellun tontin luontoa voi ihastella Parolan Rottingin tuoleissa. Suihkutilojen seiniin, kylpyaltaan allastasoihin sekä keittiön tasoihin valikoitui ylellisyyttä luova marmorikuvioitu kivilaatta mustilla hanoilla.

  • Asukkaat pitävät pelkistetyn modernista designista, ja kodista toivottiin pehmeää, kodikasta ja vaaleaa olematta kuitenkaan valkoinen. Väripilkkuja löytyy ainoastaan päämakuuhuoneesta, samettinen sängynpääty on petrolinsininen, Kalliomäki kertoo.

Suomalaisten tavarantoimittajien suosiminen on kuulunut Kalliomäen toimintaperiaatteisiin aiemminkin, mutta sen tärkeys on korostunut lähivuosien aikana. Rakennusala monen muun alan ohella kärsii tällä hetkellä rikkonaisista logistiikkaketjuista, jolloin kotimaisten yritysten luotettavuus on noussut arvoon arvaamattomaan. Kalliomäki listaakin projektin uransa haastavimpana juuri toimitusvaikeuksien vuoksi. Yhteistyö asiakkaan kanssa sen sijaan sujui saumattomasti.

  • Kontio-talon puutavara tulee Pohjos-Suomesta eli talo saadaan pystyyn nopeasti, mutta siitä eteenpäin on ollut haasteita tavaransaannin ja käytännön logistiikan suhteen. Metallista ja puusta on pulaa.

Mitä messutaloa rakennuttaessa on otettava huomioon?

  • Asuntomessukohteen rakennuttaminen kestää parisen vuotta, oma osuuteni sisustussuunnittelijana tässä kohteessa noin vuoden. Kohdetta asukkaille sisustaessa saatavuutta täytyy tällä hetkellä miettiä, myytävien messukohteiden sisustusta tehdessä jää sisustussuunnittelijalle enemmän liikkumavaraa. Mutta asukkaalle on antoisampaa suunnitella sisustus.

Kalliomäki on tehnyt Kontio -tuotteen kanssa yhteistyötä lähes kymmenen vuoden ajan ja kertoo Kontio -talolle olevan tyypillistä uniikki arkkitehtuuri sekä talojen räätälöintimahdollisuus. Maailman suurin hirsitalovalmistaja on kehittänyt SmartLog™ -hirren, joka on muotoaan muuttamaton tekninen hirsi.

  • En ollut aiemmin tehnyt yhteistyötä E.Ahlströmin kanssa, mutta kollegani olivat. Halusin nyt tutkia uutta, enkä mennä sieltä missä aita on matalin – etsin kohteeseen sellaisia tuotteita, joita muut eivät hoksaa käyttää. Yllätyin, kun E.Ahlströmin valikoimasta löytyi Seraxin Piet Boon -astioita, ihastuin niiden hivelevän samettiseen pintaan yhdistettynä kiiltävään kääntöpuoleen. Tällä hetkellä sisustustrendeissä minua puhuttelee tämänkaltainen hienovaraisen älykäs suunnittelu.

Belgialainen Serax kokoaa yhteen kansainvälisiä suunnittelijoita, joiden työn tuloksena syntyy toinen toistaan upeampia tuotesarjoja. Elegantti Piet Boon -sarja lanseerattiin vuonna 2014.

 

Kuvat: Kontio / Kati Pilli-Sihvola ja Piia Kalliomäki

Tutustu kohteeseen Instagramissa @villa_myotatuuli


Kohde 14 Villa Myötätuuli


Nelihenkinen lapsiperhe päätyi sattumalta rakennuttamaan talon messualueelle

Naantalin Lounatuulen asuntomessualueella infrastruktuuri kunnioittaa luontoa: messuteemana oli säilyttää alueen miljöö mahdollisimman ennallaan ja sen vuoksi kadut on rakennettu kiemurtelemaan saaristomaisten kallioiden ympäri. Käsitteenä tunnettu Naantalin aurinko hyödynnetään messualueen taloja palvelevan oman aurinkovoimalan voimin. Tonttien alapuolella avautuu merenranta venelaitureineen. Ruohonleikkauksesta ei täällä tarvitse huolehtia.

Ensimmäisten joukossa tonttikiinnityksen Naantalin asuntomessualueelta saanut Suvi Haukioja perheineen oli etsiskellyt taloa ja tonttia Turusta sekä lähiseudulta.

  • Etsimme uudehkoa taloa ostettavaksi, mutta emme löytäneet sopivaa. Katselimme tontteja Turun ympäristöstä, mutta monet uudet talot oli rakennettu pellolle vieri viereen. Naantalin messualueen miljöö on täysin erilainen: saaristomaista ja kallioista mäntymetsää. Se tuntui paljon paremmalta. Siellä vierailtuamme yksi tontti jäi mieleemme. Päädyimme hakemaan sitä, ja saimme sen, Haukioja kertaa.

Alkuperäinen suunnitelma uudesta kodista sai täyskäännöksen: valkoinen kivitalo kaupunkimaisemissa vaihtui tummaan puutaloon saaristossa. Yksikerroksinen 170 neliön CLT-talo alkoi nousta messualueelle syksyllä 2021. Pilareiden päälle pystytetyssä talossa alapohja tuulettuu varmasti. Lisäksi ristiinliimatusta massiivipuusta (cross laminated timber) valmistetut seinäelementit hengittävät ja tasaavat rakennuksen kosteutta.

  • Meillä oli tarve neljälle makuuhuoneelle sekä työhuoneelle, jotta 6– ja 8–vuotiaat tyttäremme saavat omat huoneet sekä vuorotyötä tekevä mieheni saa rauhallisen sopen nukkua yövuorosta tullessaan.

Haasteita rakennusprojektiin on tuonut maailmantilanteesta johtuva raaka-ainepula sekä puutavaran hinnan nousu.

”Viisaampien vinkeillä” voittoon

Talon sisustukseen haluttiin pehmeyttä ja maanläheisiä värejä. Isot ikkunat avautuvat terassille ja luontoon, luonnon fiiliksen toivottiin jatkuvan sisälle asti. Keittiön kiintokalusteet ovat grafiitinmustat, ja muissa huoneissa kiintokalusteisiin on valittu tummansinistä ja esimerkiksi sammalenvihreää. Koska kodin toivotaan antavan mahdollisuuden rauhoittumiseen, mitään liian rönsyilevää sinne ei valikoitu, vaan yksinkertainen kauneus ja selkeät kokonaisuudet määrittivät tyylin suuntaa.

Sisustajaksi Haukioja ei tunnustaudu. Asiantuntijoiden neuvoilla sekä sosiaalisesta mediasta napatuilla ideoilla hän kertoo päässeensä pitkälle. Esimerkiksi vinkki saunan lauteiden alle jäävän hukkatilan hyötykäyttöön löytyi Facebookin sisustusryhmästä: sinne saatiin nerokkaasti tilaa pesukoneelle, kuivausrummulle sekä pyykkikoreille maltillisenkokoisen kodinhoitohuoneen puolelle.

E.Ahlström valikoitui astioiden, aterimien ja koriste-esineiden toimittajaksi, sillä Haukioja on julkishallinnon työnsä puolesta tehnyt yhteistyötä kanssamme aiemminkin.

  • Messujen aikana emme talossa vielä asu, joten niin käyttö- kuin sisustustavarammekin ovat väliaikaisasunnossamme. Tästä syntyi idea olla yhteydessä minulle entuudestaan tuttuun Tommiin E.Ahlströmillä ja ehdottaa yhteistyötä. E.Ahlströmiltä saaduista tuotteista suosikkini ovat puualustat, jotka täydentävät kattauksen kokonaisuuden. Tommi myös ehdotti kultaisia aterimia ja pöydän keskelle koristeköynnöstä, jota en olisi itse tullut ajatelleeksi.

Asukkaan valitsemat astiat ovat Englantilaisen posliinitehdas Churchillin valikoimasta, joka on yksi maailman johtavista keraamisten, ammattikäyttöön suunniteltujen astioiden valmistajista ja samalla myös kattausalan trendisetteri: vuonna 1795 perustettu yritys julkaisee neljä kertaa vuodessa uusia värejä ja muotoja astia- ja esillepanosarjoihinsa – aivan kuten muotitalot maailmalla. Lisäksi Churchill kiinnittää erityistä huomioita vastuulliseen tuotantoon.

 

Kuvat: E.Ahlström / Creative Studio

Tutustu kohteeseen Instagramissa @koti_neulanen


Kohde 29 Koti Neulanen


Toggle Nav
Ostoskori